Miért leválthatatlan?

2024. február 14. 22:08

2024. február 14. 22:08
Lánczi András
Lánczi András

Túl a napi politikai (kommunikációs, értelmezési, befeketítő, izommutogató, nyelvi, ideológiai, emlékezetpolitikai) küzdelmeken, a gondolkodás második szintjén rögtön előjön az a kérdés, hogy miért van Orbán Viktor még mindig hatalmon, noha minden tankönyvi leírás szerint már buknia kellett volna – a koronavírus-járvány, az infláció, a gazdaságpolitika, a külső beavatkozási kísérletek miatt. Még akkor is, ha az ellenzék belekövült ellenzéki létébe. Ennek bizonyítéka, hogy a toposz, miszerint a miniszterelnök leválthatatlan, magának az ellenzéknek a gondolkodásába égett bele. Egy eleve vesztes állapotba, sőt gondolkodásmódba beletörődött politikai képződmény képes minden más, számára kedvező feltétel mellett is veszíteni. De akkor mégis, hogy a magyar irodalom legnagyobbjait maga mellé állító Sándor Györgyre hivatkozzak, milyen okai vannak az orbáni rendszer, rezsim, berendezkedés tartósságának?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!