Orbán Viktor benyújtotta az alkotmánymódosítóját, ezzel a mondattal egészülhet ki az Alaptörvény

2024. február 08. 22:52

Ez lesz az Alaptörvény tizenharmadik módosítása, amennyiben a javaslatot a képviselők kétharmada megszavazza.

2024. február 08. 22:52

A 24.hu szúrta ki, hogy csütörtök estére megjelent a parlament honlapján Orbán Viktor alkotmánymódosítása, amely az alábbi mondattal egészítené ki az Alaptörvényt:

A köztársasági elnök az egyéni kegyelmezési jogát a kiskorú személy sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmény esetén nem gyakorolhatja.

Ezt is ajánljuk a témában

Az indoklás szerint tehát egyértelműen ki kell zárni annak a lehetőségét, hogy a gyermekek kárára szándékos bűncselekményt elkövetők kegyelem útján mentesüljenek a büntetésük hátrányos jogkövetkezményei alól, és újra büntetlen előéletűvé válhassanak. A portál szerint ez lesz az ország Alaptörvényének tizenharmadik módosítása, 

amennyiben a kormány nevében benyújtott javaslatot a képviselők kétharmada megszavazza. 

A miniszterelnök a következő indokolást csatolta a módosítójához: „A köztársasági elnök kegyelmi döntése körül vita alakult ki. Ezt a vitát minden magyar ember számára megnyugtatóan le kell zárni.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2024. február 09. 11:27
Ebből a csapdából nehéz lesz az ellenzéknek kihátrálnia: ha nem szavazzák meg a módosítást, akkor az ocsmány jajveszékelésük megint rendesen visszaüt nekik.
Coollog
2024. február 09. 11:20
Korrekt, de ez a történet akkor zárul hiánytalanul, ha a kegyelmi kérvény indokait megismerhetjük. Hogy valóban hibás a döntés, vagy emberileg méltányolható-e. Kár lenne Novák Katalinért.
Namond
2024. február 09. 10:13
Talán Novák K. ex családügyi miniszter, nem megbízható a gyermekek védelmében és nem elég elszánt a nő és férfi bántalmazók büntetései végrehajtásában? Média kormányzás, valódi megoldások helyett sminkeléssel.
o1gtolvaj
2024. február 09. 08:04
Holnap a meggyilkotak hozzatartozoi fogjak kovetelni az ujabb takolmany modositast, holnap utan pedig a rablas aldozatainak hozzatartozoi! Gyozeket for president!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!