Indul a második Karácsony Gergely-féle budapesti lakógyűlés

2024. március 14. 17:39

Kérdés, hogy körbeküldött kérdőív ad-e majd lehetőséget Karácsonyéknak arra, hogy tiltott adatbázist építsenek, amelyet felhasználhatnak a júniusi önkormányzati választáson.

2024. március 14. 17:39
KARÁCSONY Gergely

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Április elejétől a hónap végéig töltheti ki Karácsony Gergely kérdőívét minden tizennegyedik életévét betöltött budapesti polgár – jelentette be a főváros főpolgármestere. A témát ezúttal a Rákosrendezőre tervezett fejlesztések szolgáltatják, amely beruházást egyesek csak „mini-Dubajként” emlegetnek.

Ahogy arról lapunk is beszámolt

Karácsony Gergely az előző lakógyűlés lezárásakor örömmel jelentette be, hogy a szavazásra jogosultak több mint 9 százaléka töltötte ki a városvezetés kérdőívét. 

Ez 136 ezer embert jelent, míg Budapest összlakossága 1 706 851 fő.

Ezt is ajánljuk a témában

A főpolgármester erre a 136 ezer emberre hivatkozva mondta azt akkor: a napnál világosabb tehát, hogy a budapestiek akarata elől kitérni mostantól nem lehet.

A baloldal rendre támadta ezt megelőzően a kormány konzultációit. Erre az ellentmondásra Hont András újságíró mutatott rá. A kormánykritikus véleményvezér azt írta egy Facebook-posztjában akkoriban:

„A főpolgármester mai bejelentése alapján 107-108 ezer budapesti lakógyűlő ért egyet a főpolgármesterrel, hogy autómentes legyen a Lánchíd. A kormánypártok legutóbb 2 millió 800 ezer belföldi voksot kaptak, a főpolgármestert 350 ezer szavazattal választották meg.

Tehát a kormány szavazóinak több mint fele, a főpolgármesterre voksolók több mint kétharmada NEM támogatta meg nemzeti konzultáción és budapesti lakógyűlésen a kormány, illetve a főpolgármester törekvéseit. Ugye?”

Ezt is ajánljuk a témában

Adatvédelmi problémák

Fontos kérdés, hogy az áprilisi budapesti lakógyűlés ad-e majd lehetőséget Karácsonyéknak arra, hogy tiltott adatbázist építsenek, 

amelyet felhasználhatnak a júniusi önkormányzati választáson.

Az előző alkalommal több ponton is elmarasztalta Karácsonyék konzultációját a Nemzetei Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH). 

Ezt is ajánljuk a témában

Külön kiemelendő a NAIH akkori ajánlásából, hogy 

a kiskorú személyek személyes adatainak kikéréséhez be kellett volna szereznie a törvényes képviselő előzetes hozzájárulását.

A Magyar Nemzet pedig arról cikkezett, hogy Márki-Zay Péter mozgalmával és a Bajnai-féle DatAdattal is szerződött az a cég, amely a Karácsony Gergely által elindított budapesti lakógyűlésben is feladatot kapott.

Ezt is ajánljuk a témában

A DatAdat attól az Action for Democracytól kapott pénzt korábban, amelyet Korányi Dávid, Karácsony Gergely volt városdiplomáciai tanácsadója alapított. Az Action for Democracy mostanság azért szerepel gyakran a hírekben, mert a szervezet a baloldal kampánya körül kirobban guruló dollárok botrányának egyik főszereplője.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­l­­á­­n­­­y­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­a­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Janika50
2024. március 14. 21:16
Komcsi csak komcsi megoldásokban tud gondolkodni. Fenyőünnepgergely is. Ha szülővárosom és lakhelyem ismét megválasztja ezt az alakot, 74 év után fontolóra veszem, hogy elköltözzek a fővárosból.
zavulon
2024. március 14. 20:57
Az ember aki szerint az útlezárás az nyitás.
2024. március 14. 20:54 Szerkesztve
5 évre nyugdíjasonként ingatlanonként évi 20.000,- Forint. Tartozol a szüleimnek Géza! Japánban aki nem tudja fizeti az adósságát öngyilkos lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!