Medián: A Fidesz jelöltje lehagyta Horváth Csabát Zuglóban

2024. március 22. 19:02

Úgy tűnik, a XIV. kerületi ellenzékiek inkább egy momentumos politikust választanának a korrupciós botrányba keveredett MSZP-s polgármester helyett.

2024. március 22. 19:02
null

Nyitókép: Facebook/Budapesti Fidesz

A januári felmérés óta Zuglóban tovább növekedett a momentumos Rózsa András esélye, hogy legyőzze a regnáló polgármestert, Horváth Csabát és a Fidesz jelöltjét, Borbély Ádámot – írja a Medián március közepén készített felméréséről beszámolva a hvg.hu.

Az egyik legnagyobb magyarországi közvélemény-kutató 1000 XIV. kerületi lakost kérdezett meg a politikai preferenciáiról március 13-a és 18-a között. Kiderült: kormányváltást akaró zuglóiak körében a januárban mért 74 százalékról 79 százalékra nőtt az ellenzéki előválasztást támogatók aránya, a lehetséges résztvevőké viszont összességében nem változott, sőt a „biztos” szavazók aránya egy picit csökkent, 53-ról 50 százalékra.

A kétjelöltes előválasztás forgatókönyve esetén a Zuglót 2019 óta irányító MSZP-s Horváth Csaba 33 százalékra számíthatna. 

Pontosan ugyanekkora támogatottságot mértek neki januárban is. Ellenben ellenzéki kihívója, a momentumos Rózsa András az év eleji 38 százalékról 46 százaléra növelte népszerűségét az ellenzékiek körében.

Abban az esetben, ha három jelölt közül választhatnának, a júniusi 9-i polgármester-választáson a zuglói szavazók 34 százaléka Rózsa Andrást (Momentum), 30 százaléka Borbély Ádámot (Fidesz), 23 százaléka pedig Horváth Csabát (MSZP. DK, LMP, Párbeszéd) látná szívesen a kerület élén. 

Ez azt jelenti, hogy a zuglói Fidesz politikusa jócskán lehagyta a kerületet 2019-ben magabiztosan – 50 százalékkal – megnyerő szocialista politikust, és a polgármesteri székért folytatott versenyben pedig lőtávolon belül van a Momentum jelöltjével szemben.

A zuglói baloldali szavazók Horváth Csabától való elpártolása valószínűleg összefüggésben lehet a politikus korrupciós botrányával is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­ö­­g­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­y­o­­­k­­­ ­­v­á­r­­­n­­a­k­­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Patika
2024. március 23. 03:56
Mi Pi Csa! TóCsa-ba lépett a HoCsa? (Sáros lett az új cipőm-remek remake reboundja)
tetx
2024. március 22. 23:19
Rózsa is csak egy ugyanolyan büdös szardarab mint a Horváth, csak szerintem még ostobább. Mindenesetre Zugló bekaphatja, amíg ott éltem majdnem mindig a mocskos komcsik nyertek, a kerület meg folyamatosan rohadt szét, a levegő minősége meg vállalhatatlan, leléceltem.
monuskaroly
2024. március 22. 20:15
Ki az a baromarcú fasz, aki egy momentumos féregre szavaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!