Szemét, kosz és leamortizált közterületek – így hagyta magára Budapestet a baloldal

2024. március 04. 08:41

Budapest-szerte siralmas állapotba kerültek a közterületek a fejlesztések és a karbantartás hiánya miatt. Egyre több önkormányzati képviselő véli úgy, hogy a baloldali városvezetés nemtörődömsége miatt mára több kerületeben is kritikussá vált a helyzet.

2024. március 04. 08:41

Több kerületben is lepusztultak a közterületek, mivel a baloldali városvezetők az elmúlt években gyakorlatilag semmilyen fejlesztést, állagmegóvást sem végeztek el – írja az önkormányzati képviselők beszámolóira hivatkozva a Magyar Nemzet

A IX. kerületben az elmúlt öt évben folyamatos romlás tapasztalható a közterületek állapotával kapcsolatban – vélekedett a Fidesz ferencvárosi önkormányzati képviselője, Gyurákovics Andrea. Kiemelte: 

azok a felújítások, amelyeket az előző városvezetés elkezdett, azokat még ugyan sikerült befejezni, de újabb projektekbe nem kezdett a Baranyi Krisztina vezette városvezetés, tehát megújulás már nincs a közterületeken, csak a folyamatos állagromlás látszik erre a problémára.

Nem Ferencváros az egyetlen kerület, ahol rossz állapotban vannak a közterületek. Józsefvárosban Szilágyi Demeter a helyi Fidesz önkormányzati képviselője szerint elhanyagolttá váltak a közterületek az elmúlt években.

Nagyon sok helyen a járdák már felújításra szorulnának. Az úttest, az útburkolatok állapota is rossz, nincsenek rendesen karbantartva. A terek elhanyagoltak, annak ellenére, hogy a 2019 előtti jobboldali városvezetés idején Józsefváros összes nagyobb közterületét felújították. 

Abban az időszakban egy ciklus alatt több útszakasz újult meg, miközben az elmúlt öt évben nem egész 300 méter útszakaszt újított fel a baloldali városvezetés – mutatott rá a képviselő.

A VII. kerületben a baloldali cicaharcnak esett áldozatául köztisztaság.

Erzsébetváros Fideszes önkormányzati képviselője, Benedek Zsolt a Magyar Nemzetnek elmondta, a VII. kerületben gyalázatos állapotban vannak a közterületek, köszönhetően a baloldali pártok folyamatos vitájának, ami a közterületi takarítást végző cég vezetőjéről szólt. A pártok ugyanis csaknem fél éven keresztül azon vitatkoztak, hogy ki vezesse a szóban forgó vállalatot. A tavalyi év arról szólt lényegében a politikus szerint, hogy a baloldali frakciók azon marakodtak, ki vezesse a közterületi takarítást végző céget, és hogy miként tudják a régi, szintén a baloldal által odarakott személyt a pozíciójából „kizsarolni”. Ennek a huzavonának pedig lényegében áldozatul esett a közterületi takarítás.

Itt azt kell látni, hogy lényegében hegyekben áll a szemét, Erzsébetváros utcáin. Sokszor hetekig kallódik zöld műanyag zsákokban a szemét a közterületeken. Ez pedig tavaly év végére odáig fajult, hogy momentumos alpolgármester asszony saját maga ismerte el, óriási problémák vannak a közterület takarításával.

Terézvárosban a kosz és a kutyapiszok jelenti a legtöbb gondot, emellett nagyon sok hajléktalan jelent meg a kerületben az elmúlt időszakban, ami élhetetlenné teszi a környék életét, ez ellen pedig nem tesz semmit a városvezetés 

– közölte Lindmayer Viktor, a terézvárosi Fidesz frakcióvezetője.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a külső kerületekben sem jobb a helyzet: a baloldali vezetésű városrészek koszosak, a közterületek elhanyagoltak és a főváros kezelésébe tartozó járdák és közutak állapota is siralmas.

Zugló is leamortizálódott, mivel a kerület vezetése a helyi ügyek helyett az országos politikával van elfoglalva.

Minden felmérés azt mutatja, a zuglóiak szerint az egyik legjelentősebb probléma a kerületi közterületek siralmas állapota a kerület kormánypárti képviselője, Borbély Ádám szerint.

„Az elmúlt harminc évben 'Pest Rózsadombjából', az irigylésre méltó Zuglóból mára leamortizálódott, lesajnált kerület lett” – tette hozzá a képviselő.

Nyitókép: MTI/Koszticsek Szilárd

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­s­­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­­v­á­r­­n­­a­­k­­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. március 07. 13:41
Szívszorongató a helyzet… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
kombinator-0
2024. március 04. 18:34
a lekövezett Blaha is lehetne a bárgyú vigyorú hátrahagyott mementója .... a karóiról nem is beszélve ...
KBA98
2024. március 04. 17:30
Gergő majd sepri az utcákat, persze felügyelet mellett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!