A napnál is világosabb, nem igaz az, amit az ellenzék állít Magyarországról

2024. április 11. 06:45

Szakértők vezették le, hogy miért hatalmas csúsztatás az, amit a baloldal állít.

2024. április 11. 06:45
null

Nyitókép: Mandiner-szerkesztés (MTI/Máthé Zoltán, MTI/Szigetváry Zsolt)

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, „A tények feltárása” címmel indított tíz részes cikksorozatot a Hungarian Conservative, aminek az első részében a hazai infláció történetével és összefüggéseivel foglalkoztak a szerzők, a másodikban pedig a foglalkoztatás témáját járták körbe.

Ezt is ajánljuk a témában

Kifejtették, hogy a 21. század második évtizede a foglalkoztatás soha nem látott mértékű bővülését hozta hazánkban. A 2010-es mélypontról a munkaerőpiacunk szinte minden szempontból javult, Magyarországon 2023-ban átlagosan 4 millió 724 ezer ember dolgozott, és mindössze 203 ezer volt a munkanélküliek száma. 

Szalai Piroska, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének munkatársa, Nagy Kristóf és Varga Mátyás Zsolt leszögezték írásukban, hogy 

soha ennyi ember nem dolgozott még Magyarországon.

Forrás: Hungarian Conservative

A szerzők megjegyezték, hogy a történelmi mélypontról az igazi változás akkor történt meg a foglalkoztatásban, amikor bevezették az egykulcsos adórendszert, hiszen ameddig két kulcs volt, sokkal jobban megérte a jövedelem egy részét „feketén” odaadni, mivel a második kulcs már az átlag alatti jövedelműeket is sújtotta. 

„A mai napig igazságtalanul támadják a kormányt azzal, hogy összeszerelő üzemeket támogat, azaz az alacsony hozzáadott értékű, főként ipari létesítményeket, és ezzel növeli a foglalkoztatást” – jegyezték meg a szerzők, majd kifejtették, hogy a valóságban az új munkahelyek jelentős része 2010 után a csúcstechnológiai ágazatban, azaz a csúcstechnológiai iparágakban és a tudásintenzív szolgáltatásokban jött létre, amihez pedig 

természetesen magasan képzett munkavállalókra volt szükség.

Az pedig magáért beszél, hogy 2010-ben a munkaerőnek mindössze 16,5 százaléka rendelkezett egyetemi diplomával; ez a szám 2023-ra 25,1 százalékra emelkedett.

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­­­g­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­­n­y­­­o­­­k­ ­­­v­á­­r­n­­a­­­k­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
cutcopy
2024. április 11. 10:01
Az ellenzék állításai alapvetően azért nem igazak, mert köztudottan és hivatalosan hazudnak reggel éjjel meg este..
Csubszi
2024. április 11. 08:28
A baloldal mindig is hazudott! Hazugsággal tudtak csak nyerni a múltban is, és még mindig azt hiszik, hogy bekajáljuk:) Ócska, elavult proli próbálkozás! Mennek a levesbe, úgy, ahogy kell!
Zsolakomarom
2024. április 11. 08:21
szalai piroska es a tobbi szakerto xDD az arcotok azbesztbul vagyon mar csak a bulgarokat kell megeloznunk, es minden gyozelem a mienk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!