Bloomberg: az USA szerint Irán napokon belül csapást mér Izraelre

2024. április 11. 10:57

Az informátorok szerint a potenciális támadásra nagy pontosságú rakéták bevetésével kerül sor.

2024. április 11. 10:57

Nyitókép: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Egyesült Államok és szövetségesei úgy vélik, hogy Irán vagy megbízottjai jelentős rakéta- vagy dróncsapásokat mérnek Izrael katonai és kormányzati célpontjai ellen, ami a hat hónapja tartó konfliktus jelentős kiszélesedését jelentené – állítják a hírszerzést ismerő személyek a Bloomberg szerint. A potenciális támadásra nagy pontosságú rakéták bevetésével, a következő napokban kerülhet sor – állítják az informátorok. Az egyikük az amerikai és izraeli hírszerzés értékelései alapján úgy fogalmazott, hogy 

ez már csak idő kérdése.

A cikkben megemlítik: a Brent nyersolaj, a globális referenciaolaj több mint 1%-kal 90 dollár fölé emelkedett a híreket követően. Az olaj idén 16%-kal emelkedett, amit a közel-keleti konfliktus kezdete óta a háborús kockázati prémium támogat. Irán korábban azzal fenyegetőzött, hogy megtorlásul Izraelre támad a szíriai főváros, Damaszkusz egyik diplomáciai létesítménye ellen a múlt héten elkövetett támadásért, amelyben magas rangú iráni katonai tisztviselők haltak meg. 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­ ­l­­á­­n­y­o­k­ ­­v­­­á­­­r­n­­­a­­­k­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. április 14. 15:13
Az Izraelt régóta támadó terroristákat támogató AGRESSZOR IRÁN nem hagy Izraelnek más lehetőséget, mint hogy az ÖNVÉDELEMBŐL megsemmisitse az atombomba előállitására szolgáló iráni létesitményeket.
Spiritmonger
2024. április 11. 13:00 Szerkesztve
Lófasz se lesz, nemhogy támadás. Az amerikai és az izraeli légierő és rakétatüzérség szűk fél óra alatt a pattintott kőkorszakba bombázná vissza Iránt. És ezt Teherán is tudja.
survivor
2024. április 11. 12:49
Ez azért jó, mert kevesebb pénz jut az ukiknak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!