Festői balatoni villában piheni ki korrupciós ügye fáradalmait Molnár Zsolt

2024. április 11. 17:12

Kiderült, hogy a háznak Molnár az egyedüli tulajdonosa.

2024. április 11. 17:12

Nyitókép: Origo.hu

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, a zuglói korrupciós botránnyal összefüggésben felfüggesztették Molnár Zsolt mentelmi jogát. A gyanú szerint a szocialista politikus több tízmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el egy parkolási cég képviselőjétől.

Mint ismert, a zuglói ügyben azután kezdtek nyomozni, hogy Fuzik Zsolt, a helyi parkolási cég egyik befolyásos munkatársa – egy alku keretében –  az ügyészségi nyomozók előtt részletesen beszámolt arról, hogy ki, mikor, milyen összegű korrupciós pénzt kapott a SIS Parking Kft. profitjából. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot is. Fuzik vallomása szerint a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló Budapesti Közlekedési Zrt. évekkel ezelőtt közbeszerzési eljárást indított a telephelyei informatikai üzemeltetésére. A közbeszerzési eljárásra Fuzikék tettek ajánlatot. A szocialista Baja Ferenc ezek után Budapesten találkozott Fuzikkal, akinek jelentős befolyása volt az ajánlatot tevő gazdasági társaságban. Baja harmincmillió forintot kért azért, hogy ha nyer a pályázó kft., akkor ő szabad utat adjon a szerződésnek. Molnár Zsolt valahonnan értesült arról, hogy Baját lefizették, ezért a férfitól ő is kért negyvenmillió forintot, cserébe azt ígérte, ő sem fogja megtámadni a szerződéskötést. 

Ezt is ajánljuk a témában

Most az Origo számolt be róla, hogy egyik olvasójuk Zamárdiban látta kertészkedni Molnár Zsoltot, a környék egyik legjobb részén fekvő kertes villában. A lap rámutat, hogy a háznak Molnár az egyedüli tulajdonosa. A lap információi szerint a festői, balatoni villa eredetileg az MSZP-s képviselő édesapjának a nevére került 2013-ban, azonban ez csak egy trükk lehetett, hogy ne kelljen Molnár Zsoltnak a vagyonnyilatkozatában szerepeltetni az értékes ingatlant. 

Erre a következtetésre utal az is, hogy már a megvásárlás pillanatában elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztek be a képviselő javára. Ez pedig azt jelenti, hogy már az első pillanattól ő volt az értékes nyaraló várományosa.

Molnár Zsolt, ingatlan, Zamárdi
 

A portál ugyanakkor hozzáteszi, hogy Molnár Zsolt 2016-ban megörökölte az ingatlant, amelynek azóta egyedüli tulajdonosa, így kénytelen feltüntetni a vagyonnyilatkozatában is a házat. Az ingatlan, a tulajdoni lap szerint 119 négyzetméteres, 2 egész és 3 félszobából áll. Ehhez jönnek még a közös használatú helyiségek is.

Az Origo hangsúlyozza, 

egy ilyen állapotban lévő, hasonló méretű ingatlan, akár 200 millió forintot is érhet a legnagyobb ingatlanos oldalak szerint.

A lap szerint a kérdés már csak az, hogy vajon miből és hogyan juthatott ehhez az ingatlanhoz a Molnár család, honnan volt ennyi pénze a 2013-as vásárláskor már 65 éves, nyugdíjas édesapjának, különösen, hogy a tulajdoni lap tanúsága szerint egyetlen fillér banki hitellel sem terhelt a ház. Vagyis Molnárék zsebből fizették ki a vételárat.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­s­ ­l­­­á­n­y­­o­k­­­ ­v­­­á­­­r­n­­­a­­k­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
survivor
2024. április 11. 20:19
Festői ? Túlzás...🤣
Kristály
2024. április 11. 18:52
Szociáldemokrácia a Dobrevé még nagyobb mert ő még nagyobb szociáldemokrata.
makrancos-kata
2024. április 11. 18:11
Absztrakt festői villa. Villa? A többi stimmel..., ha stimmel. Újságírás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!