Jogerősen megszűnt a botrányhős politikus, Szabó Bálint önkormányzati képviselői megbízatása

2024. április 10. 18:52

Az eljárás azért húzódott el, mert Szabó Bálint arra hivatkozva, hogy nincs lakcíme, semmilyen hivatalos bírósági iratot nem vett át.

2024. április 10. 18:52

Nyitókép: Facebook

A Pécsi Törvényszék jogerős döntése alapján megszűnt Szabó Bálint képviselői megbízatása a szegedi közgyűlésben – tájékoztatta az önkormányzat szerdán az MTI-t. A kijelölés alapján eljáró Pécsi Törvényszék döntése szerint a szegedi közgyűlés törvényszerűen és szabályosan járt el, amikor megszüntette a szabadságvesztésre ítélt, kompenzációs listás önkormányzati képviselő mandátumát.

Mint ismert, Szabó 2022. szeptember 21-én üldözőbe vette Orbán Viktor TEK-konvoját. Az ítélet szerint 2022. szeptember 21-én a képviselő a közlekedési szabályokat megszegve csatlakozott egy védett személyt szállító konvojhoz, majd erőszakkal, fenyegetéssel akadályozta a rendőrök munkáját. Ezután egy demonstráción a rendőrségi intézkedést feltartva másokban riadalmat, megbotránkozást keltett. Ezekért a Pesti Központi Kerületi Bíróság hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt jogerősen másfél év – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélet volt a kiváltó oka a méltatlansági eljárás megindításának.

A szegedi közgyűlés tavaly szeptember 22-én méltatlansági eljárás során egyhangú döntéssel megszüntette a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület színeiben mandátumot szerző Szabó Bálint képviselői megbízatását. A politikus a döntést azonban bíróságon támadta meg.

Az eljárás azért húzódott el, mert Szabó Bálint arra hivatkozva, hogy nincs lakcíme, semmilyen hivatalos bírósági iratot nem vett át 

– áll a közleményben.

(MTI)

 


 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akrabu17
2024. április 10. 21:09
csak az a kérdés, hogy az önkormányzaton nincs valamiféle alkalmassági igény? ezek szerint bárki megfelel ha megválasztják. na ez a demokrácia értelmetlensége.
Krupp Skya
2024. április 10. 21:05 Szerkesztve
Sokkal értelmesebbnek néz ki mint a Karácsony, még ezzel a félhülye kinézetével is.
tizennyolcfok
2024. április 10. 20:45
hont feltárta már magyar péter és szabó bálint kapcsolatát? ja, hogy ott is árnyékra vetődött a szerencsétlen sértődött barma?
Obsitos Technikus
2024. április 10. 20:20
Többszörösen Seggbedugott Szabó Bálint, nyilvántartott elmebeteg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!