Magyar Péter a vásárolt pártjával együtt úgy süllyed majd vissza az érdektelenségbe, ahogy az elődei

2024. április 26. 18:07

Táborának 99 százaléka eddig is az ellenzék támogatója volt.

2024. április 26. 18:07
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

Nyitókép: MTI /Balogh Zoltán

„El tudok képzelni olyan embert, aki eddig egyszer, kétszer, többször a Fideszre szavazott, de most különböző okokból úgy dönt, hogy inkább más pártot választ. Olyan embert is el tudok képzelni, aki eddig Fidesz-szavazó volt, de legközelebb inkább otthon marad. Ez természetes jelenség, az összes párt esetében előfordul. De hiába igyekszem, olyan eddig fideszes választót, aki Magyar Pétert hallgatva úgy dönt, hogy mostantól rá szavaz, egyszerűen nem tudok elképzelni. 

Mi vonzaná benne? Hogy Magyar táncolj Tónizik? 

Hogy ott gyalázza a volt kenyéradó pártját, ahol éri? Még olyan korábbi fideszes szavazót sem tudok elképzelni, aki a volt igazságügyminiszter volt férjének hatására inkább otthon marad. Nem kétséges, hogy jelen pillanatban Magyar Péternek több százezres, esetleg milliós tábora van. De ennek a milliónak a 99 százaléka eddig is az ellenzék támogatója volt. És ők sem azért támogatják Magyart, amit mond, hanem amit belelátnak: hogy melléjük, az ellenzéki szavazók mellé hoz majd annyi fideszest, amennyi elég a győzelemhez. Hát nem fog hozni. Amint ez nyilvánvalóvá válik (mondjuk június 9. után), Magyar Péter a vásárolt pártjával együtt úgy süllyed majd vissza az érdektelenségbe, ahogy az elődei. Nem kétséges, hogy előbb-utóbb lesz esélyes kihívója a Fidesznek. De az sem kétséges, hogy nem Magyar Péter az.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2024. április 27. 13:18
Ez sem tud többet mondani mint fletó-mzp duó, de inni és hazudni azt tud. Csak hatalom kell neki, sok pénzért, le sem szarja a népet, meg a jövőt! Milyen jövő képről beszél, mit tud jobbat nyújtani, tán egy két nadrágcsattót, titkos megfigyeltetést- ilyenből már volt részünk- Kocsogjuk szépen!
Osztap_Bender
2024. április 27. 12:19
Magyar Péter a vásárolt pártjával együtt úgy süllyed majd vissza az érdektelenségbe, ahogy az elődei Egyelőre nem úgy tűnik, te Bencsik elvtárs! Göbbelsztóni barátod (megbízód) sem bír jelenleg a szimpatizánsokkal. Hiába nézi százaknak az ezreket, a valóság az utóbit erősíti meg. Aztán ha az ezrekből százezrek, netán milliók leszenek, nektek fúj a bőrgyár. Büszkék lehettek majd, hogy hazudozásotokkal, tolvajlásotokkal, undorító hatalmi viselkedésetekkel, visszahozzátok böszmét és haramiáit. Olyanok vagytok mint a kiselefánt, lassan tanultok, de igen gyorsan felejtetek. Emlékezzetek csak 2002-re, a bukásra és az utána következő fogadkozásokra. Vezéretek akkor még helyesen értékelte a hibákat és azok jövőbeni elkerülésének útját. Újra hazudtatok szabdmeg. Fontosabb lett a jatt, a jacht, a curvák, magánrepülő, lölő barátsága, a ragyás és a tek védelme, Izrael barátsága, mint a magyar nép érdekei. Betelt a pohár, fiúk, lányok, elvtársak, elvtársnők, lovagok és lovaginák!
ThunderDan
2024. április 27. 10:56
horvata, "Captain Obvious": --- Jé, relatíve kedvezőtlen a helyzet (talán 2014-2015 óta most a legkedvezőtlenebb) a kormányzat szempontjából. Tudjuk. Jé, az EP-választás hagyományosan kiváló terep a protestszavazásra. Tudjuk. Na így lesz viszont érdekes, ha esetleg mégsem szerepel annyira rosszul a Fidesz, és pláne ha esetleg ÉPPEN AZ ELLENZÉK ZÚZATIK SZÉT, és jöhet ott megint két év "összefogáááááááááááás"-os útkeresés...
horvata
2024. április 27. 09:33
Az egész vélekedés, és általában a FIDESZ bizakodása, azon alapszik, hogy minden korábban FIDESZ-re szavazó ember FIDESZ támogató, illetve szimpatizáns is volt. Azt gondolom, ez messze nem igaz. Sokan a FIDESZ-t is úgy választották, mint mások az esetleges ellenzéki pártokat. Próbálták a számukra "legkisebb rossznak" tűnő választást megtalálni. És amit én láttam (vidéken), ezt a gazdasági stabilitás és biztonság ígérete mentén tették. Ez a vélekedés mostanra inogni látszik. Meglátjuk, hányan döntenek úgy, hogy most már nem tetszik nekik ami itt zajlik és nem akkora kockázat már "más lóra tenni".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!