Puzsér: Azzal, hogy blokád alá vették a NatCon-t, csak azt igazolták, hogy retteg tőlük a brüsszeli elit (Videó)

2024. április 18. 08:10

A publicista szerint az akcióval Brüsszelben mindent alátámasztottak, amit Orbán Viktor március 15-én a Nemzeti Múzeum lépcsőjén mondott.

2024. április 18. 08:10

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

A Spirit FM Önkényes mérvadó műsorában többek között téma volt az is, hogy letiltották, majd mégis folytatódhatott a Nemzeti Konzervatív Konferencia (NatCon) Brüsszelben. Mint ismert: pár napja blokád alá vette a brüsszeli rendőrség a békepárti, migrációellenes konferenciát. A brüsszeli polgármester korábban az áram elvágásával fenyegetőzött annak érdekében, hogy a rendezvény félbeszakadjon, majd utasítást adott, amire hivatkozva a rendőrség kérte a rendezvény lefújását. 

Puzsér Róbert szerint 

olyan, mintha maguk az illiberális erők rendelték volna ezt a rendőri intézkedést,

mert szépen alátámasztja azt, amit állítanak Brüsszelről, a globalizmusról és a liberálisokról, akik csak addig liberálisok, amíg egyetértesz velük. Amint nem értenek egyet velük, már rögtön nem annyira liberálisok, rögtön tilalmaznak és rendőröket küldenek.”

Úgy véli: 

ezzel mindent alátámasztottak, amit Orbán Viktor március 15-én a Nemzeti Múzeum lépcsőjén mondott.

Azzal, hogy a brüsszeli rendőrség blokád alá veszi ezt a konferenciát, igazolja azt, hogy retteg tőlük a brüsszeli elit. Igazolja azt, hogy ők éppen a kapuk előtt állnak, és törik be a kapukat” – fogalmazott Puzsér, aki szerint azonban ezek az erők pontosan ugyanolyanok, mint az elit, csak épp az történik, hogy az elit egy része népnek adja ki magát.

A publicista ezután arról értekezett, hogy ha hazaárulás vádja áll fenn Nigel Farage-zsal kapcsolatban, vagy Európa elárulásának a gyanúja merül fel Marine Le Pennel, Matteo Salvinivel vagy Orbán Viktorral kapcsolatban, akkor ők azok akikkel szemben eljárást kell indítani. 

De ők, akik szabad emberek, európaiak, nem tanácskozhatnak, nem konferenciázhatnak Brüsszelben?” 

– tette fel a kérdést.

Puzsér szerint ebben az esetben egyértelműen a polgármester önkényéről volt szó, aki hozott egy döntést Európa, a belga állam és maga Brüsszel helyett. „Jogilag pedig ez nem legitim. Ha valakik szabadok, akkor szabadon találkozhatnak, konferenciázhatnak” – szögezte le. A publicista szerint ezzel a megmozdulással tulajdonképpen az történt, hogy a belga hatóság asszisztált a konferencián résztvevő erők „kiválasztottságtudatának, elitellenességének, s a népi felhatalmazásuk látszata mögött”.

A kritikus szerint mindez nem liberalizmus. „De talán még ennél is nagyobb baj, hogy ez a működés kontraproduktív, hiszen éppen az ellenkezőjét érik el. 

Így egy politikai alternatívát nem lehet ellehetetleníteni: hogy betiltod a konferenciájukat, kivonulsz a rendőrséggel. 

Ezzel csak megerősíteni lehet, csak elnyomottakat, mártírokat tudsz belőlük gyártani” – fogalmazott. Szerinte inkább olyan alternatívát kellene kínálni, amely elsöpri őket. „Miért kell ennyire félni? Miért kell ekkora reklámot, propagandát, igazolást és megerősítést szolgáltatni nekik?” – tette hozzá.

Puzsér szerint ez az egész történés kizárólag „az európai szélsőjobbnak hoz szavazatot”.

 

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­g­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­­ ­v­­á­­r­­­n­a­­­k­­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Ehetős Odó
2024. április 18. 21:28
Marha Puzsér csak ráragasztotta a mondókája végére a lipsi farkat: Szélsőjobboldali!!!
sciohyper
2024. április 18. 13:28
Hiába, puzsi, az elvbarátaid nem olyan "okosak" mint te...azért ne siránkozz, mocskosszájú exnőd hátha megvigasztal... ha ő mégsem, akkor szépségideálod, szabótimcsiKÉM...vagy egy kecske!!!
Tommaso
2024. április 18. 12:01
pulsarito HAZUDIK 1., a Napkelte műsorában gyakori vendégek voltak ( az akkor ellenzéki) FIDESZES politikusok. 2., a Média Tanács NEM 100%-ban volt kormánypárti, hanem a parlamenti arányokat tükrözte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!