Karácsony nemtörődömségből inkább átnevezi a gazt méhlegelőnek, ahelyett, hogy rendet tartana, s kiirtaná

2024. május 03. 08:23

De a gaz nem méhlegelő! Akinek eddig nem is volt még allergiás a gyermeke, annak most nagy eséllyel azzá válik.

2024. május 03. 08:23
Szalai Piroska
Szalai Piroska
Facebook

Fotó: MTI/Ilyés Tibor

„Őrizzük meg a budapestiek egészségét! Tegyük rendbe a várost!

Budapesten most annyi a gaz mindenhol, hogy akinek eddig nem is volt még allergiás a gyermeke, annak most nagy eséllyel azzá válik. Sőt, egyre több ismerősöm felnőtt korban lett allergiás.

77 ezer asztmás honfitársunk jelentkezett be 2021-ben háziorvoshoz a fővárosban, közülük 13 ezer feletti a gyermekek száma a KSH nyilvántartása szerint. Az asztmások közül legtöbb allergiás is. A családom is érintett ebben a betegségben. A férjem még apró gyermekkorában lett a növényekre allergiás, asztmás, s ezért költöztek be akkor Ferencvárosba.

Könnyítsük meg az allergiásaink életét azzal, hogy odafigyelünk a környezetünkre! Ezért is ragadott Szentkirályi Alexandra fűkaszát a napokban.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony nemtörődömségből inkább átnevezi a gazt méhlegelőnek, ahelyett, hogy rendet tartana, s kiirtaná. De gaz nem méhlegelő! Méhlegelőnek a méhészek olyan növényeket neveznek, amelyek különösen nagy mennyiségű táplálékot kínálnak a méheknek pollen és nektár formájában. A méhlegelő tehát olyan természetbarát terület, ahol különböző méhbarát növények találhatók, amelyek nemcsak a méhek, hanem a legkülönfélébb hasznos rovar számára táplálékot és fészkelőhelyet biztosítanak.

Láttam, Karácsony még magyarázkodott is, hogy szerinte miért nem szabad gazt irtani. A Nébih pedig ezt írja a honlapján: »a földtulajdonosok egész évben kötelesek védekezni földterületükön a károsító gyomnövények ellen, ez nemcsak a parlagfűre, hanem az egyéb károsító gyomnövényekre is vonatkozik.«

Én nem vagyok növényszakértő, »csak« egy olyan budapesti lakos, aki közelről látott már asztmást és ezért érzékenyébben érint a gazprobléma. Higgyék el, a környékünkön egész évben jóval több az allergizáló gaz, mint korábban bármikor volt!

A témához kiválóan értő városi kertészek voltak a fővárosban egészen addig, míg Karácsonyék nem számolták fel a több, mint másfél évszázadot megélt FŐKERT-et!

Egy korábbi posztban már megmutattam, hogy Budapestről Karácsony Gergely regnálása alatt menekülnek az emberek vidékre. Míg Tarlós István idején nőtt a város lakossága, Demszky utolsó 9 évében kis mértékben csökkent, majdnem stagnált, addig Karácsony idején már 3 év alatt jelentősen csökkent.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szalai Piroska

Facebook

Idézőjel

Karácsony regnálása alatt olyan mértékben romlott az életminőség, hogy jóval többen költöznek el vidékre, mint ahányan beköltöznek onnan.

Karácsonyról ismét bebizonyosodott, hogy rosszabb városvezető még Demszkynél is sajnos!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. május 04. 13:22 Szerkesztve
Most voltam az Etele térnél. Az a műkő csillagpark a Plazaval szemben, egy fa nélkül, totál gyommal, na ott senki nem ült. Érdekes, a szökőkutas árnyas részen meg igen. Aki kitalálta, azt én is körbeinnoválnám, meg alul felül.
google-2
2024. május 03. 20:17
A városokban a pollenek a mindenféle kipufogó gázokra, mikro-porszemcsékre rakódva szennyeznek együttesen. A méhek nem a szennyezett városokban kellene a virágport összeszedjék. Milyen méz lesz az? Tarlós idején az akkori gaz még gaz volt, állandóan az allergiások miatt rettegtek, meg a parlagfű miatt, most meg átnevezték ugyanazt méhlegelővé. Kiket néznek ezek hülyének?
Akitlosz
2024. május 03. 20:00
Ahogyan rockercicc írja a légszennyezés a probléma. Tehát nem a gazból eredő virágpor. A levegőben szálló virágporra ráragadnak a levegőben lévő szennyező anyagok és ezek belégzése okoz irritációt. A növények kiirtásától a levegő nem lesz jobb, sőt rosszabb lesz, s a káros szennyező anyagokat akkor is belégzi az ember, legfeljebb nem okoz allergiát akkor. Hanem csak később rákot és halált.
Akitlosz
2024. május 03. 19:54
1. A szerző menni gazt írt ki? 2. Az allergia nem a gaz hibája, hanem az emberi immunrendszeré. Kiirtaná a szerző a macskákat, a tejet, a fémet meg mindent is, amire egyes emberek allergiásak? Akkor a buta emberek sem maradhatnának, akik közé a szerző is beletartozik. Az, hogy egyes emberek nem tudják elviselni a természet az nem a természet hibája. Túl gyenge egyes emberek immunrendszere. Ezért allergiások olyan természetes anyagokra, amelyekre nem kellene, például virágpor, macskaszőr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!