Kiadták a figyelmeztetést a szakértők: narancsszínű vészhelyzet lépett életbe

2024. május 21. 05:59

Kedden érheti el hazánkat a zivatarrendszer.

2024. május 21. 05:59
A young couple sharing an umbrella in heavy rain in Coyoacán Mexico City

Nyitókép: Matt Mawson / Getty images

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden a déli óráktól, főként a Nyugat-Dunántúlon zivatarok fordulhatnak elő. Délutánig főként a Nyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, de a Dunántúl más részein és az Északi-középhegységben sem kizárt egy-egy vihar. 

Késő délután délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érheti el a délnyugati országrészt, amely fokozatosan gyengülve halad tovább északkeleti irányba az ország belső területei felé. Késő este várhatóan a keleti és északkeleti országrészt is eléri. 

A zivatarokat viharos, általában 60-80 km/h sebességű széllökés, felhőszakadás (15-30 mm) és apróbb szemű jég (kevesebb mint 2 cm) kísérheti.

Forrás: met.hu

 A Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak, amelyek 2-4 cm átmérőjű jégesővel, 90 km/h feletti széllökésekkel és 30 mm-nél nagyobb lokális csapadékkal járhatnak.

***

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. május 21. 08:33
Kössz! Akkor a fűnyírás az első program!
Obsitos Technikus
2024. május 21. 08:21
Veszélyben a tiszapárt, narancsszínű veszély közelg.
Vájet Törp
2024. május 21. 08:09
Itt Szögedibe' mi ezen a narancsszínű vészhelyzeteken, meg több vármegyére kiadott riasztásokon csak röhögünk... Szélvihar, na az van, húsvét óta gyakorlatilag egyfolytában (előtte meg a böjti szelek bántottak minket)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!