Kiderült, milyen értékű borkülönlegességgel lepte meg Orbán Viktor a kínai elnököt!

2024. május 12. 10:44

Igazán különleges ajándék.

2024. május 12. 10:44
Rekordokat döntő kínai kapcsolat: Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Hszi Csin-ping kínai elnök Pekingben 2023. október 17-én.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A hét slágertémája egyértelműen Hszi Csin-ping kínai elnök magyarországi látogatása volt. Mint ismert, húsz év után látogatott újra Magyarországra Kína elnöke, az apropót a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 75. évfordulója adta. A beszámolók kitértek a vendég által megtanult magyar közmondásra, illetve a speciális menüjére is.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor miniszterelnök a találkozón egy palack 1949-es évjáratú, muzeális Tokaji Aszúval, illetve egy hatpalackos egyedi Tokaji-borválogatással lepte meg a kínai elnököt – írja a Pénzcentrum, amely annak is utánajárt, mennyibe kerül ez a különleges ajándék.

A különböző bortársaságoknál 133 ezer és 169 ezer forint között rendelhető egyetlen palack.

Mint hangsúlyozzák, muzeális bornak nevezhető az a minőségi vagy különleges minőségű bor, amely legalább 5 évi érlelés után a termőhelyre, a szőlőfajtára, a készítési módra, a hordóban és palackban érlelésre jellemző, különleges illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz, évjárata és jellege miatt megkülönböztetésre érdemes.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 331 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dave
2024. május 12. 20:45
Az itt pocskondiázó idióta csűrhének üzenem,hogy dobja ki a szaros mobilját, laptopját, égesse el az összes ruháját és ha már fúj Putyin kapcsolja le a villanyt, húzza ki a töltőt, zárja el a gázt és ne tankolja a kúrva kocsiját. Ha ezt megteszitek szopjátok le egymást és talán kibírjátok egy napig.
Novicsok-5
2024. május 12. 11:44
Lehet fokozni a seggnyalást.
Borblya
2024. május 12. 11:37
Ubul! Az igazán jó borok ennyi idö után is finomak, söt. ;-)
Kovács Ubul
2024. május 12. 11:31
A sznobizmus egyik csúcspontja az ihatatlan ezeréves borok csillagászati összegekért vesztegetése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!