Navracsics Tibor rendkívüli bejelentést tett az uniós megállapodás ügyében

2024. május 08. 18:31

A tárcavezető szerint a szakapparátus egy hónappal az EP-választások előtt is ugyanúgy végzi a dolgát, míg a Lengyelországgal történtek azt bizonyítják, hogy az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz.

2024. május 08. 18:31
NAVRACSICS Tibor
Klein Ron

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kétségtelen, hogy a politikai szinten a biztosok lassabban dolgoznak, hiszen többen kampányolnak, például csúcsjelölt az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is, ám az alatta lévő szakapparátus ugyanúgy végzi a munkáját – mondta a Mandinernek Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, akit arról kérdeztünk, hogy egy hónappal az EP-választások előtt zajlik-e még érdemi munka az uniós intézményekben.

Mivel nagyon érzékeny kérdésekről van szó, bízom benne, hogy a Horizont Európa és az Erasmus ügyében sikerül megállapodást elérnünk a közeljövőben. Nagyon közel vagyunk hozzá

– jelentette ki a tárcavezető a Mathias Corvinus Collegiumban rendezett könyvbemutatót követően.

Arra is rákérdeztünk, hogy mi a véleménye a legfrissebb lengyel sajtóhírekről, amelyek alapján Lengyelország a kormányváltás miatt, jutalomként jutott hozzá az uniós forrásokhoz, valamint zárják le a hetes cikkely szerinti eljárást. Navracsics Tibor úgy fogalmazott:

Szomorú bizonyítéka annak, hogy minden, korábban sommásnak tartott megállapítás, amely szerint az Európai Bizottság politikai kritériumok mentén határozza meg az álláspontját és kettős mércét alkalmaz, a napnál is világosabbá vált.

Hozzátette, politikai eszközökkel kell meggyőznie a magyar kormánynak a tagállamokat arról, hogy az ilyen különbségtétel önmagában és hosszabb távon az Európai Unió egységét veszélyezteti.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­­a­z­i n­i­­­m­­f­­o­­m­á­n­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 09. 05:52
Te hiteltelen senki vagy navracsicska, ezeszer is elbukott hazudozó, lejárt szavatosságú komisszàr, ami évekig vétótlanul szolgálta a zsidó gazdáit a brüsszeli korrupt mocsokban. Pártucat csicskaként teljesitett komisszárparancs után is pénztelenül, porba alàzva hazudozol a semmiről. Takarodj a vétotlan köpcös geci gazdáddal, a zsideszes bandàddal és a zsidó uraiddal együtt!
kerek-a-perec
2024. május 09. 04:55
Navracsics Tibor figyelmébe ! Uniós pénzcsap elzárva ameddig; 1.) O1G 2.) O1G lop Érted te hülye gyerek és légyszives hagyjál fel evvel a kacifántos hadoválásaiddal !
csapláros
2024. május 08. 22:59
mreinstand-2 2024. május 08. 21:40 ..."Miattatok nem jut a magyar vállakozó uniós pénzhez, miattatok szar minden. A kurva anyátok a kettős mérce, egyébként."... Nem kellett volna disszidálnod, bazdmeg. Ha itthon maradtál volna, akkor most járna neked is az uniós pénz nagyobbik részéből, amit nem blokkolt az Unió... -Kac-kac. Rábasztál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!