Orbán Balázs elfogadhatatlannak tartja a német woke-zsűri döntését, szerinte abszurd, amit Nádassal tettek

2024. május 19. 16:01

A miniszterelnök politikai igazgatója leszögezte, politikailag nem őrlünk egy malomban, de Nádas Péter teljesítménye minden magyar ember nemzeti büszkeségét gyarapíthatja!

2024. május 19. 16:01
NÁDAS Péter

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Nádas Péter azért nem kapott meg egy rangos német díjat, mert történetesen fehér férfi a magyar író.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset kapcsán szerkesztőségünk egyöntetűen állt ki Nádas Péter mellett, mert bár szerkesztőségünk talán nem sok mindenben ért vele egyet, 

ugyanakkor vitán felül az egyik legjelentősebb élő magyar írónak tartjuk.

Ezt is ajánljuk a témában

Ilyen előzmények után írt Orbán Balázs, a a miniszterelnök politikai igazgatója, országgyűlési képviselő a Facebook-oldalára.

Orbán kifejtette, „Nádas Péter Kossuth-díjas író kortárs irodalmunk egyik legnagyobb alakja. 

Ugyan politikailag általában nem őrlünk egy malomban, de Nádas Péter teljesítménye minden magyar ember nemzeti büszkeségét gyarapíthatja.” 

Leszögezte azt is, hogy „abszurdnak és teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ideológiai okok miatt hátrébb sorolják őt, és figyelmen kívül hagyják munkájának vitathatatlan értékét.”

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­­­k­­­e­l­­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­e­x­i­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Akitlosz
2024. május 20. 14:52
pragmatika 2024. május 19. 16:42 Tipikus liberális érvelésed van. Egyik érved sem állja meg a helyét. "Balkáni, Szláv, Szász, Kelta, stb. Vérségileg" mind létezik, csak a magyar nem. Hát ez nagyon nem így működik! Természetesen léteznek magyarok és nem igaz, hogy minden nép létezik csupán a magyar nem és csak a többi nép keveréke. Hogyhogy nem a többi nép nem létezik és ők csak a magyarok keverékei? Alig létezik olyan szlovák, akinek ne lenne magyar őse. Szóval hamis, tipikus liberális érvelés, hogy a többi nép létezik csak a magyar nem és csak a többi nép keveréke. --- "Magyar az, aki Magyarnak vallja magát" Ez a másik hazug liberális dogma. Csak mert én kínainak tartom magamat, attól még nem leszek kínai. Hanem bolond. "Magyar az, aki Magyarnak vallja magát" ÉS, akit a környezete is magyarnak tart. Ha ez a kettő nem passzol, akkor valaki téved. És nem mindig a környezet. Hiába mondom a kínaiaknak, hogy kínai vagyok - 我是中國人 - mégis kiröhögnek. Vajon miért?
Janika50
2024. május 20. 07:30
A 30-as években is ugyanez volt. Akkor a zsidóságban látták minden baj forrását. Most, -nem először a történelemben- bennünk, Magyarokban látják. Az eset leegyszerűsittve ennyi és nem több. Ilyen az átlag német gondolatvilága.
Zolotarjov
2024. május 19. 23:18
A forradalom felfalja gyermekeit..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!