Bezárhatja a boltot az egyik legnagyobb torrentkereső a kártérítések miatt

2013. október 18. 12:13
Száztíz-millió dollár kártérítés fizetésére kötelezte egy amerikai bíróság az Isohunt torrentkereső oldalt, amelyet filmstúdiók pereltek be szerzői jogok megsértése miatt ‒ írja az Index.

Korábban már megállapították, hogy a cég alapítója, Gary Fung felelős a szerzői jogi jogsértésekért, azonban a kár összegszerűsége csak most került meghatározásra. A szerzői jogvédő szervezet, az MPAA ügyvédei eredetileg hatszáz-millió dollárt követeltek, de valószínűleg a megítélt  száztíz-milliónak is csak a töredékét fogják tudni beszedni.

Az Isohunt amerikai verziójával kapcsolatban már korábban megállapodott az MPAA és az alapító, ezért az oldalon szűrték a megjelenő találatokat, ennek ellenére a látogatók nem tűntek el. Az oldal azzal védekezett, hogy semleges keresőt üzemeltettek, és sosem másoltak direkt illegális tartalmat, de ezt nem sikerült bizonyítani. A bíróság szerint Fung indukált másokat, hogy jogsértést kövessenek el, és arról is tudott, hogy jogsértő tartalom van az oldalon ‒ olvasható az Indexen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés