Törvénnyel vágják el a gordiuszi csomót?

2013. október 22. 11:04
Élet a hitel után
Hitekárosultak blog
Többek között problémát jelent, hogy már ma is 130 ezer (!!!) hiteles van, akik nem tudják fizetni a törlesztő-részleteiket.

A bankoknak hivatalosan novemberig adott határidőt a kormány arra, hogy rendezzék a kényes helyzetet az ügyfeleikkel, ez várhatóan nem fog megtörténni. (Egyértelműen tapasztalható: A hitelintézetek jelenleg is ugyanolyan elutasító magatartást gyakorolnak ügyfeleikkel szemben, mint korábban.) Több mint valószínű egyúttal az is, hogy a Bankszövetség által úgymond »banki föderációs« szinten kidolgozott javaslatot is félre fogja hajítani majd a kormány. Ennek több oka is lehet. Mindenekelőtt az, hogy a kormánypárt számára hatalmas presztízsveszteség lenne, ha a bankok oldanák meg a helyzetet helyettük. Úgy tetszik, jelentősek tehát az Orbán-kormány devizahitelekkel kapcsolatos kommunikációjában a populista elemek.

Legújabban Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozott a devizahitelekkel kapcsolatosan. Orbán Viktor hűséges »lóti-futija« szerint érdemes másként gondolkodni a témakörről és nemcsak gazdasági szempontból megközelíteni a témát. Rogán ugyanis úgy látja, jogi eszközökkel is megoldható a helyzet. Hogy mit érte ezalatt pontosan, azt nem tudni: vélhetően azonban már ő is a törvényhozás aktívabb közreműködésére gondolt.

Kissé félő mindazonáltal, hogy Rogán újfent fontosnak tartotta leszögezni: a kormány valójában semmilyen pénzügyi (tehát tényleges) segítséget nem akar tud hozzátenni egyrészről, másrészről pedig lényeges, hogy a devizahitelesek ne járjanak jobban a forinthiteleseknél.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés