Ennyit a 'privacy'-ról

A TASZ is pereli a brit titkosszolgálatot

2013. november 8. 12:25
A hírhedt megfigyelési ügy középpontjában ugyan az amerikai NSA áll, de brit hírszerzésért felelős társszervezete, a GCHQ is gyanúba keveredett. A TASZ más jogvédő szervezetekkel együtt most a brit titkosszolgálatot pereli.

A GCHQ által működtetett Tempora program lényege, hogy a brit hírszerzés közvetlenül hozzáfért különböző telekommunikációs kábeleken futó adatokhoz, a forgalmi adatokon kívül a kommunikáció tartalmát is tárolta és ellenőrizte.

Brit, amerikai, kanadai, ír, egyiptomi és dél-afrikai jogvédő szervezetek mellett a TASZ is felperese a GCHQ ellen brit bíróság előtt indított pernek, melyben az Európai Emberi Jogi Egyezmény által garantált magánélethez való jogot kívánják érvényesíteni. 

Az eddig napvilágot látott információk szerint a Microsoft, a Google, a Facebook, a Skype és más szolgáltatók felfoghatatlan mennyiségű személyes adatot adtak át (vagy voltak kénytelenek átadni) a hatóságoknak, ami a magánszféra elfogadhatatlan mértékű, súlyos megsértését jelenti – olvasható a társaság honlapján.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nem tudom, miről beszélsz. a tasznak igenis nagy hatása van pl. a magyar közéletre:
http://tasz.hu/tasz-sikerek

Nézem a reklámot, ezek tényleg érdemelnek egy vidám gumipofit ajándékba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés