Már hétfőn szavazhatnak a korlátlan előzetesről

2013. november 8. 12:42
A Fidesz várhatóan kezdeményezni fogja, hogy az Országgyűlés már hétfőn fogadja el azt a jogszabályt, amely megakadályozná, hogy az ároktői banda újabb tagja kerüljön házi őrizetbe – jelentette be Rogán Antal.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta: megdöbbenéssel értesült arról, november 22-én K. András, az ároktői banda egyik tagja házi őrizetbe kerül. A politikus szerint ez gyakorlatilag a férfi szabadlábra helyezésével egyenlő. A férfit az ügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel, valamint többrendbeli súlyos testi sértéssel vádolja – idézte fel. 

A Fidesz ezért azt fogja javasolni, hogy a parlament hétfőn az egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatnál ne csak a módosító indítványokról, hanem az egész előterjesztésről szavazzon. Így november 21-én már hatályban lehet az a rendelkezés, miszerint nem szűnik meg az előzetes letartóztatás, ha a vádlottal szemben 15 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt indul eljárás.

„Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy Magyarországon egy gyilkossággal vádolt ember szabadlábra kerülhet” – fogalmazott Rogán. Kitért arra, hogy több európai ország gyakorlata is megfelel annak a törvénymódosításnak, amit javasoltak, példaként többek között Németországot, Lengyelországot, Svédországot említette, ahol nincs időbeli korlátozása az előzetes letartóztatásnak a legsúlyosabb bűncselekmények esetében.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mostani idő+kötelezően alkalmazandó, eltávolíthatlan, elektronikus nyomkövető bilincs. A korlátlan meghosszabbítás nem ösztönzi az érdekelt szervezeteket a gyorsabb és hatékonyabb munkára. Meg kell venni a megfelelő berendezéseket és alkalmazni kell a szükséges számú szakértőt, akiken a határidőket számon kell kérni. Erre kell legyen pénze az országnak.

Amikor megvannak a tettesek, beismerték bűnüket, mi értelme akkor egy pört évekig húzni - hogy reméljék a tettesek, meg fogják úszni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában