Eszement szabály miatt kellett letennem az ügyvédi talárt

2014. május 3. 12:42

Schiffer András
Facebook
Az LMP – a Jobbikkal ellentétben – alapvetően a hatalomkoncentráció miatt helyeselte az önkormányzati és parlamenti pozíciók szétválasztását.

„Szerdán le kellett tennem a talárt, pontosabban az ügyvédi igazolványomat, egy eszement szabály következtében. A polgármesteri összeférhetetlenség miatt - amit a Jobbik és az LMP követelt- bosszúból civil hivatást sem folytathatnak a képviselők. Az LMP - a Jobbikkal ellentétben- alapvetően a hatalomkoncentráció miatt helyeselte az önkormányzati és parlamenti pozíciók szétválasztását.

Egy ügyvéd, egy tanár, vagy egy orvos esetén szó sincs ilyesmiről. Ellenben az életközeli tapasztalatok talán hasznosak lennének a törvényhozásban. A helyzet mindenesetre úgy áll, hogy keddtől egy képviselő nem mehet a tárgyalóterembe, a műtőbe, vagy a katedrára, de zavartalanul figyelheti tovább a tőzsdei árfolyamokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emlékeim szerint korábban Viktornak volt a jogi képviselője ügyvédként.

Nem is emlékeztem rosszul, szerintem azért nem lehet rossz ügyvéd.

"..A Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint Orbán Viktor nem sértette meg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jó hírnevét.."

"..Orbán Viktor jogi képviselője, Schiffer András.."

http://index.hu/belfold/tasz12..

A listas kepviselok helyett is boven eleg lenne gy frakciovezeto hogy beszeljen, aztan a gombnyomasa annyi szavazatot erne mint a frakcioletszam. Minek bonyolitani?

Egyeni meg oke, vannak helyi jellegu ugyek amiket jo ha oda tud vinni a kepviselo az ogy ele (csak nem a balatoni szunyogirtast kozvetitik nyilvan fomusoridoben, de azert szep szammal akadnak ilyen ugyek is), de hogy listan minek kell egynel tobbet bevinni, arra nem latok logikus ervet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában