Fegyelmi indul a romagyilkosságok bírája ellen

2014. július 9. 16:42
Azért indítanak fegyelmit a romagyilkosságok ügyében eljáró Miszori László bíró ellen, mert 11 hónap eltelt az elsőfokú ítélet óta, és még mindig nem foglalta írásba az ítéletet.

Fegyelmi eljárást indít a Budapest Környéki Törvényszék elnöke Miszori László bíró ellen, aki a romagyilkosok perében járt el. Az indok, hogy még mindig nem foglalta írásba az elsőfokú ítéletet, pedig már 11 hónap eltelt annak meghozatala óta.

A jogszabályok szerint a bíróknak 60 nap áll rendelkezésre az ítéletek írásba foglalására. A Népszabadság úgy tudja, hogy a fegyelmi megindítása óta időközben elkészült az írásba foglalt ítélet, amely mintegy 880 oldalt tesz ki. Ennek ellenére a lapnak nem nyilatkoztak arról, hogy ez van-e valamilyen hatással a fegyelmi eljárásra.

A Népszabadság azt írja, hogy a bonyolult ügy részletes jogi indokolásának megírása mellett Miszorira novembertől ismét szignáltak ügyeket. A Népszabadság forrásai szerint a romagyilkosságokhoz hasonló bonyolultságú és súlyú büntetőügyekben általában hosszabb időre felmentik a bírót egyéb teendői alól, hogy csak az adott per összegzésére koncentrálhasson. A lap tud olyan esetről, ahol több mint egy évig tartott az ítélet írásba foglalása, a bíró ellen mégsem indult fegyelmi, sőt magasabb beosztásba is helyezték.

 

 

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában