Vége a segélyturizmusnak

2014. november 14. 10:35
Az Európai Bíróság kimondta: nem köteles egy tagállam segélyt adni egy másik tagállambeli polgárnak, ha nem dolgozik.

Innen már csak egy lépés, hogy bizonyos időtávokat szabjanak a segélyhez való hozzáférésre, ahogy erre például Nagy-Britannia, és Németország is erre törekszik – mondta Gálik Zoltán.

Arra a felvetésre, hogy a jóhiszemű bevándorlást visszaveti-e majd ez a döntés, Gálik azt mondta: a jól képzett, valóban munkavállalás céljából érkezőket ez biztosan nem fogja gátolni.

Gálikot a luxemburgi adóelkerülésről is kérdezték. Jean-Claude Juncker miniszterelnöksége alatt ugyanis Luxemburg titkos megállapodások alapján több száz cégnek engedte el az adóját. A szakértő szerint Junckerre inkább csak politikai következményei lehetnek az ügynek, ugyanis Juncker semmi illegálisat nem csinált. Az egy nagy kérdés, hogy kellene-e az EU adószabályait harmonizálni, de egyelőre az adóoptimalizálás nem tilos – mondta Gálik Zoltán.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon helyes.

Munkat vallalni lehet mas EUs tagallamban is. A segijjert viszont tessek szepen sorbaallni otthon.

De mondhatjuk azt is, hogy az Unió országai nem tehetnek különbséget ebben a (saját vagy idegen állampolgár) kérdésben. Ideje megszívlelni Pál apostol és Marx egybehangzó megállapítását: 'Aki nem akar dolgozni, ne is egyék'.

Válaszok:
Csigorin | 2014. november 14. 16:04

Marpedig epp ez a lenyeg hogy tehetnek. Ugyanis nem aszerint kulonboztetnek meg hogy sajat vagy eu allampolgar vagy, hanem aszerint hogy jogszeruen vagy nem jogszeruen tartozkodsz-e az adott orszagban.
Allampolgar a sajat orszagaban nyilvan jogszeruen tartozkodik, nem allampolgar meg ugyebar csak akkor ha eleget tesz a felteteleknek, amik EUs allampolgarsag eseteben is fennallnak.

Ne keverd a szezont a fasommal. Az erdélyi magyar és az erdélyi román nagyon nem ugyanaz.
Nyilván te sem szeretnéd, ha valaki tőlünk nyugatra a rejtett erőforráshoz sorolna, mert Magyarországon él belőlük nem kevés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés