Ki szivárogtat a kedves Hír TV-nek?

2014. december 5. 10:23

Hidvégi Fanny
A TASZ jelenti
Az aktívan fellépő állampolgárok számíthatnak arra, hogy a hatóságok jelenleg is gyűjtögetik róluk az olyan információkat, amikről azt feltételezik, hogy kellemetlen helyzetbe lehet vele hozni valakit.

„Valaki különleges személyes adatát elsősorban akkor szabad mások tudomására, hozni,  ha ehhez az érintett írásban hozzájárul. Az, hogy a »botrány« kirobbanása után Várady nyilvánosságra hozta az iratokat természetesen nem tekinthető az eredeti nyilvánosságrahozatalhoz való hozzájárulásnak. Kivételesen törvény is elrendelheti, hogy az érintett hozzájárulása nélkül kezeljenek ilyen adatokat. A történetben szereplő bűnügyi személyes adatokat kizárólag állami vagy önkormányzati szerv kezelheti.

A legfontosabb kérdés az, hogy vajon melyik állami szerv kezelhette azt az adatot, és honnan szivároghatott ki, hogy Várady ellen csekély mennyiségű kábítószer (pontosabban 0.19 gramm növényi ágvégződés) miatt eljárás volt folyamatban 2003-ban, amelyben 2004-ben az ügyészség a vádemelés elhalasztásáról határozott, majd 2005-ben a büntetőeljárást megszüntette az eredményes elterelés miatt. Az ügyben a következő hatóságok jártak el: Budapest XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség. Bírósági szakba az eset sosem került.

Várady Zsoltot a TASZ ügyvédje képviseli ügyében, amelyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordultunk. A beadványunk nem arra irányul, hogy a Hír TV magatartását vizsgálja a Hatóság. Ezzel szemben azt indítványoztuk, hogy a NAIH vizsgálja ki, hogyan kerülhetett sor a különleges személyes adatok jogellenes kezelésére, továbbítására. A különböző jogszabályok szerint a bűnügyi nyilvántartásban 2008 után már nem szerepelhettek volna ezek az adatok, de a rendőrségnek még van jogi alapja az adatkezelésre és a nemzetbiztonsági szolgáltatokat sem lehet kizárni egy olyan ember érintettsége esetén, aki az iwiw tulajdonosa volt, jelenleg pedig közszereplőként kormányellenes tüntetések szervezője és szónoka.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát persze, hogy nem szabad dolgoznia, csak a baloldali média a média.
Ezért kellett Clintonnénak is személyesen felszólalnia a Klubrádió frekvenciája miatt - ha az nincs, az utolsó megbízható hírforrásuktól estek volna el.

Élj úgy kedves taszos, hogy transzparensen is vállalható legyen életed! Nincs más megoldás,annyi nyomot hagy az ember maga után.Ha jogerősen elitéltek az is tied ne bízz abban titokban marad.

Amúgy meg a sirályos célközönségnél meg Váradi drogos bűnözése lehet inkább pozitív. Megtekernek még egy rakétát a korrupció elleni harc ellen tüntetni

Vajon ki szivárogtat? Na, vajon?
Kérdezd meg a jóbarátotokat! :-)))

Ha valakinek politikai ambíciói vannak, vegyük tudomásul, hogy számára kábítószer ügyekben a tolerancia 0, elévülés meg nem létezik.

Hmmm. Ez a kettős mérce!!!
Ki szivárogtat a BBC-nek vagy más médiának a világon????

A média feladata, hogy megtudjon mindent a közszereplőkről és elénk tárja!!!!
Az információ forrást tilos fírtatni.
Ha a kiszivárogtatott dolgok nem igazak, akkor lehetőség van bíróságon elégtételt venni.

Még jó, hogy így működik ez a hatalmi ág mert ellenőrzi a közszereplőket.
Az aki pedig annak áll, számítson arra, hogy minden kiderül a múltjáról!!!!
Csak makulátlan emberek kerüljenek oda!!!!

A TASZ jobban tenné, ha foglalkozna az USA 7750-es elnöki proklamációjával, André Goodfriend megnyilatkozásával mert sérti az emberi jogokat, mivel nem ad lehetőséget a jogorvoslatra, a vád elleni védekezésre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés