„Én még nem láttam ilyen népszerű diplomatát”

2014. december 11. 9:08
Lattmann Tamás nemzetközi jogász leszögezte: Goodfriendet nem lehet beperelni Magyarországon, Amerikában meg úgyis veszítene Vida Ildikó.

Magyarországon nem lehet pert indítani Goodfriend ellen. Amerikában lehet, hogy be lehetne perelni, de Lattmann Tamás szerint semmi olyat nem mondott az ügyvivő, amit a véleményszabadság amerikai szabályozása ne engedne meg. 

Alapvetően egy koncepcionális tévedés, ha most személyre lebontjuk ezt a vitát, meg Goodfriend úrra hegyezzük ki. Ettől még, hogy itt tartunk, ez nem lesz kevésbé ostobaság. Ő egy amerikai diplomata, aki azt csinálja, amiért fizetik, amire instrukciókat kap. Ha az amerikai külügyminisztériumnak nem tetszene, amit ő csinál, akkor valószínűleg már hazarendelték volna” – fejtette ki a nemzetközi jogász. Még ha egy vitát fel is akarunk vállalni Amerikával, ezt akkor sem a diplomata személyén keresztül kellene csinálni – tette hozzá Lattmann.

Szerinte ez a vita azóta csúszott félre, hogy kikerült a nyilvánosság elé. Nem véletlen, hogy a diplomácia általában nem a nyilvánosság előtt zajlik. A nyilvánosság miatt kényszerpályákon kénytelenek mozogni a politikailag érintett szereplők, így természetes, hogy ilyen kommunikációs fogásokkal próbálkoznak.

Lattmann Tamás szerint Goodfriendnek tetszik a népszerűség és a nyilvánosság, de ha ezt az amerikai külügy károsnak találná, akkor leállítaná. Azt is elmondta: bármelyik diplomatát bármely állam kiutasíthatja elvileg. Egy ilyen lépésnek azonban nagyon komoly politikai költsége lenne – szögezte le Lattmann Tamás.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak a konkrét, tényekkel alátámasztott vádaskodás lehet tisztességes, a cinikus, ködösítő, szurkálódó megnyilatkozások csak szarkeverésnek minősíthetőek. Goodfriend pedig ezt műveli, és jellemző, hogy ez melyik rétegnek tetszik.

Ezen túl pedig látszik, hogy melyik országokban művelik ugyanezt, ott ahol mérsékelten fogadták az oroszok elleni embargót. Ahol pedig helyt adtak a Guantanamoi börtön európai tagozatának, ott minden rendben van.

Ezt kell látni, ez a lényeg Gottfriend mesterkedéseiben. Még akkor is, ha van mit kitárgyalni a korrupció témájában, ez viszont egyedül ránk tartozik. Meg aztán Goodfriendet sem ez érdekli igazán, ezt csak a szervilis Amerika pártiak hirdetik. Itt pusztán geopolitikáról van szó.

Melyik kormányközeli alapítványról beszélsz?
Aki bedob valamit a köztudatba, támassza is alá!
Hülyeségeket kiszórni az éterbe és azzal mocskolni másokat, több, mint erkölcstelen!

Bocsi, de ezt az önmagába savanyodott, hisztis öreglány Olgát nem vagyok hajlandó megnézni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés