Megsemmisítés

Elkaszálta a Kúria a hajléktalanrendelet több területkijelölését

2015. január 20. 21:36
A Kúria szerint törvénysértő a fővárosi hajléktalanrendelet területkijelölése: számos közterület esetében nem derült ki, milyen védett érték miatt jelölték azt ki; továbbá felhívták a figyelmet, hogy a közterületek lehatárolásának egyértelműnek kell lennie. A Kúria az érintett területeket tartalmazó pontokat megsemmisítette.

A Kúria szerint törvénysértő a hajléktalanok életvitelszerű közterületi tartózkodását jogellenesnek minősítő fővárosi közgyűlési rendelet egyik mellékletének több pontja, amelyekben a kerületi tulajdonú közterületeket sorolják fel. A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kúriai határozat szerint a törvényellenesnek minősített pontokat május 31-ével megsemmisítik. 

Az indokolásban a Kúria kifejtette: a melléklet a szabálysértési törvény felhatalmazásán alapul, ezért annak keretei között állapíthat meg szabályokat. A melléklet legtöbb pontjában azonban felfedezhetőek olyan elemek, amelyekkel az adott kerületi önkormányzat javaslata törvénysértést előidézve túllépett a szabálysértési törvényben foglalt felhatalmazáson. Az indokolás szerint számos közterület esetén nem állapítható meg, hogy milyen védett érték miatt jelölték azokat ki.

A Kúria szerint a szabályozásból minden kizárt közterületnél egyértelműen ki kell derüljön a védett közérdek mibenléte, ezért a szabálysértési törvény felhatalmazásának kereteit meghaladja az az önkormányzati rendeleti rendelkezés, amely az önkormányzat illetékességi területének egészéről, vagy annak jelentős, összefüggő területeiről kizárja a hajléktalanokat. A kizárttá tett közterület lehatárolásának mindig egyértelműnek kell lennie - tették hozzá.

A Kúria által megsemmisített tíz pontban a II., a IV., a IX., a X., a XIII., a XIV., a XVI., a XVII., a XXI., és a XXII. kerület javaslatai szerepelnek, a hatályban hagyott négy pontban pedig a VI., a XI., a XVIII. és a XX. kerület által megjelölt közterületek vannak.

A Fővárosi Közgyűlés 2013. november 14-i ülésén fogadta el azt a rendeletet, amelyben kijelölték azokat a területeket, ahol szabálysértésnek minősül az életvitelszerű közterületi tartózkodás. Ennek a rendeletnek az első pontjában a főváros, a másodikban a kerületi területeket jelölték ki. A Kúria egy korábbi döntésével az 1. melléklet egy pontját már megsemmisítette, emiatt a rendeletet a közgyűlés tavaly december 3-án módosította.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

KORRUPT ADÓHIVATALNOKOK

Mesterházy Sándor és 65 társa korrupciós ügyének következő nyilvános tárgyalása 2015. febr. 25-26-án 9 órai kezdettel folytatódik a balassagyarmati bíróságon.
(I. em. 9, bíró: dr. Varga Zsolt)
Mesterházy, mint a vagyonosodási vizsgálatokat
végző osztály vezetője revizorokkal, adóhivatali végrehajtókkal, adminisztratív dolgozókkal a kezelésükbe vett adóalanyokat megzsarolták,anyagi javaiktól megfosztották.
Vida Ildikó állítólag nem tud folyamatban lévő hasonló esetekről.
A kifosztottak egy része külföldre menekült az adóhivatali munkatársak elől, mások hajléktanok lettek.

Jogerős ítélet 2030 körül várható

Válaszok:
nick89 | 2015. január 20. 22:06

Ajánlott olvasmányok:

www.hir24.hu/...bunugy/.../66-vadlottja-van-a-szekesfehervari-apeh-ugy...

www.origo.hu/.../20111007-negy-adohivatali-osztalyvezetot-gyanusitan...

kiralyiseta.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_100533

Kék hírek - 2012. 08. 17.
Összesen 66 vádlottja van a székesfehérvári APEH ügynek
Még 2010 nyarán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy szervezett akció közben hat adóhatósági dolgozónál, illetve két magánszemélynél házkutatást tartott. Három embert őrizetbe vett és nyolcat gyanúsítottként hallgatott ki. Az akció után nem sokkal a gyanúsítottak száma 26-ra nőtt. 2011 januárjában a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség a NAV egyik osztályvezetőjét is őrizetbe vette.

Később az ügy a Központi Nyomozó Főügyészség korrupció elleni ügyek osztályára került, az összes ügyet egyesítették, a gyanúsítottak száma pedig már 35-re nőtt. A legnagyobb összehangolt akció 2011 októberében volt: a Központi Nyomozó Főügyészség Székesfehérváron és környékén, valamint Budapesten újabb 13 helyszínen tartott házkutatást. A nyomozás végére összesen 73-ra bővült a gyanúsítottak száma, akik közt 17 adóhatósági tisztviselő - négy osztályvezető - és 51 vállalkozó, három könyvelő és egy ügyvéd volt.

A 22 kötetet kitevő, összesen 15310 oldalas alapirat, valamint az 58 kötetnyi melléklet értékelése nyomán a főügyészség 110 oldalas vádiratot nyújtott be a bírósághoz. A főügyészség a 66 vádlottat összesen 297 bűncselekmény elkövetésével vádolja.

A gyanúsítottak az APEH (jelenleg NAV) Közép Dunántúli Regionális Igazgatóságán folyamatban lévő különböző adóigazgatási eljárásokban érintett magánszemélyek, illetve gazdasági társaságok képviselői személyesen vagy közvetítő útján megkeresték a bűnszervezet vezetőjét azzal a kéréssel, hogy különböző nagyságrendű készpénz, illetve egyéb jogtalan előnyért cserébe segítsenek az ügyeiket - a hivatali ügyintézők, illetve vezető beosztású személyek befolyásolásával - a számukra kedvező módon elintézni.

Amennyiben ily módon lehetőséget láttak arra, hogy megoldható az adott adóügyi probléma, úgy a bűnszervezetben lévő, vagy abban részt nem vevő más hivatalos személyek befolyásával, részben a képviselőktől kapott jogtalan anyagi előnyből nekik is juttatva, részben a hivatali vagy személyes kapcsolataik felhasználásával megkísérelték elintéztetni az ügyet. A bűnszervezet működése kapcsán az adóhatóság 150 millió forintot meghaladó bevételtől esett el. A hivatalos személyeket alkalmanként jellemzően 2-300 ezer, összesen 10,9 millió forinttal vesztegették meg. A bűnszervezet vezetője jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, míg a többi vádlott szabadlábon védekezik.

Nem.
2012 június 17-én kommandósok leteperték az elképedt titkárnők előtt Mesterházyt és még néhány másikat, majd magukkal vitték az egész bandát. A masszív alkoholista Mesterházy nem kapott piát a cellájában és 2 nap után köpni kezdett. Később alig tudták visszacsinálni a haverjai (nem 2.000.000, csak 20.000 .... stb)
Most pár millió a vádirat szerinti zsarolási pénz, alkalmanként 10-30 ezer.
A helyiek szerint 20 éve ment már így.

A mostani főnökök: Ummenhoffer régiós főigazgató, Menyhárt Robi megyei igazgató, Móder Ági a végrehajtóknál....
Szerinted ma hogyan megy?

Válaszok:
Berecskereki | 2015. január 20. 23:14

Hazudsz.
Az általad bemásolt szöveg - lásd http://turizmus.szekesfehervar.. - is bizonyítja a hazugságodat. A következőt idézed; Még 2010 nyarán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy szervezett akció közben hat adóhatósági dolgozónál, illetve két magánszemélynél házkutatást tartott. (nick89 2015. január 20. 22:09)
Ebből pedig egyértelműen az következik, hogy a csalások 2010 előtt történtek a Gyurcsány és Bajnai kormány idején. Így ennek semmi köze a mostani NAV vezetésének.

Az mno írása - http://mno.hu/ahirtvhirei/biro.. és http://mno.hu/belfold/nagyuzem.. - is azt igazolja, hogy a bűncselekmények 2010 előtt történtek. Azt írják; Az adatok szerint 2008 és 2010 között valóságos bűnszervezet működhetett a hatóság székesfehérvári kirendeltségén.

Te cégvezetőként - a három majom egyikeként - vagy könyvelőként vagy érintve?

A részletekebn lehet hiba , de maga a szemlélet jó : a hajléktalanok legyenek ellátva , de túlprivilegizálva nem , mert a közterek kvázi korlátlan megszállása sérti a túlnyomó többség érdekeit .

A Kúria eddigi tevékenységével a magyar állampolgárok által az egyik legjobban utált, megvetett, szidott intézménnyé avanzsált.

Budapest a közterületi állapotokat tekintve erősen rokonítható Bukaresttel, ami a Kúria szedett-vedett bandájának láthatóan megfelel. De gondolom leginkább arról van szó, hogy keresztbe tegyenek a fővárosban végre valami rendet rakni kívánó Tarlósnak.

Az ott ülő bíráknak - ugye jól tudom, hogy Szájer felesége a vezetőjük -a káosz, a mocsok fenntartása az érdekük. Mindegyikhez beköltöztetnék egy szarban, húgyban ázó alkoholista hajléktalant, mert a többségük ilyen. Nem is akarnak ebből az állapotból felemelkedni.

Tarlós "Dr. Mengele" István endlösungja nem jött be.

Két megoldás van: újabb endlösung terv,

vagy esetleg emberszámba venni a hajléktalanokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában