Bezárná az igazságszolgáltatás kiskapuit a Jobbik

2015. január 29. 11:57

A párt azt szorgalmazza: ne legyen mód arra, hogy súlyos, életellenes bűncselekményt elkövetők háziőrizetet kapjanak vagy szabadlábon védekezhessenek. Mirkóczki Ádám szerint jelenleg nem igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás van Magyarországon, ami tarthatatlan.

A Jobbik azt sürgeti, hogy zárjanak be minden olyan jogi kiskaput, ami lehetővé teszi, hogy súlyos, életellenes bűncselekményt elkövetők háziőrizetet kapjanak vagy szabadlábon védekezhessenek. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője két esetet hozott példaként csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az egyik szerint Zalaegerszegen egy többszörös visszaeső megpróbálta elgázolni a rendőröket, majd miután elfogták, az illető lakhelyelhagyási tilalommal megúszta. A másik esetben Tatán egy verekedésbe keveredett férfi megkéselte a feleket szétválasztani igyekvő biztonsági őrt, s szabadlábon védekezhet.

A jobbikos politikus szerint nem igazságszolgáltatás, csak jogszolgáltatás van Magyarországon, ami tarthatatlan. Felszólította a kormányt, hogy vizsgálja ki ezen eseteket, vonja felelősségre a felelősöket. 

Mirkóczki Ádám azt is kérte, hogy az Országgyűlés zárjon be minden jogi kiskaput, s ne legyen mérlegelési lehetősége a bírónak, amikor valaki rendőrre támad vagy szándékosan, fegyverrel támad meg valakit, hanem haladéktalanul zárják el a békés társadalom elől. Megjegyezte: e nélkül sérülhet a rendőrség morálja, az ilyen esetek negatívan hatnak a törvénytisztelő emberekre és bátorítják a bűnözőket.

A bejegyzés trackback címe: https://jog.mandiner.hu/trackback/14847