Trócsányi: Nem lesz magáncsőd eladósodott milliárdosoknak

2015. február 19. 18:02
A magáncsőd az elképzelések szerint első körben a jelzáloghiteleseknek nyújtana majd segítséget – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Trócsányi László igazságügyi miniszter, aki hozzátette: „csak olyan emberről tudunk beszélni, aki együttműködik”. Trócsányi László hangsúlyozta, a magáncsőd nem vonatkozik majd azokra a milliárdosokra, akik még inkább eladósodtak.

A magáncsőd az elképzelések szerint első körben a jelzáloghiteleseknek nyújtana majd segítséget –  mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Trócsányi László igazságügyi miniszter. Azt is mondta, hogy tavasszal megszülethet a magáncsőd törvényi szabályozása.

A magáncsőd olyan magánszemélyek számára nyújthat majd segítséget, akik együttműködnek a csődgondnokkal – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Trócsányi László igazságügyi miniszter, kifejtve: „csak olyan emberről tudunk beszélni, aki együttműködik. Van valami vagyona vagy valamifajta jövedelme, mert ez alap, és hajlandó együttműködni egy csődgondnokkal, hogy hogyan kell átstrukturálnia az adósságát és megoldásokat keresni az ő helyzetére. Ez nyilvánvalóan egyfajta önkorlátozást jelent, mert nem lehet ugyanúgy élni, mint előtte”.

Trócsányi László hangsúlyozta, a magáncsőd nem vonatkozik majd azokra a milliárdosokra, akik még inkább eladósodtak. Az igazságügy-miniszter hozzátette: lesznek a magáncsőd igénybevételének keretei: „azt gondolom, vannak olyan emberek, akiknek azt mondjuk, hogy nem kell kifizetni a köztartozásukat, a villanyszámlájukat, az egy szociális kérdés.”

Trócsányi László elmondta, a KDNP-s törvényjavaslat normaszövege áprilisra készülhet el: „azt azonban tudni kell nyilvánvalóan, hogy ez a bankszövetséggel való tárgyalásokat is igényli, a nemzeti bankkal, az NGM-el szorosan szakmai konzultációkat végzünk, mint ahogy a KDNP-vel természetesen, és bízom abban, hogy ez a jogintézmény meg tud valósulni Magyarországon, mert rendkívül hasznos intézmény tud lenni.”

Trócsányi László elmondta, a törvény kidolgozása mellett szükség lesz csődgondnokok képzésére is. A miniszter szerint első körben a jelzáloghitellel rendelkezők számára lehet elérhető a magáncsőd, később pedig szélesebb körben is alkalmazható lesz a jogszabály.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés