Ügyvédmutyi

2015. június 16. 13:25

Somfai Péter
Népszava
Alighanem az ügyvédlobby azon tagjai tették, akiknek nem akaródzik ország-világ elé tárniuk azokat a milliárdos bevételeiket, amelyek forrása - az esetek túlnyomó többségében – állami megbízatásokból csordogál.

Most a KDNP éltes korú jogásza adta a tudtunkra, hogy ő bizony nem is hallott arról, hogy a parlament megszüntette az ügyvédi irodák pénzügyi beszámolóinak nyilvánosságát. Arról meg végképp sejtése sem volt, hogy ezt voltaképpen ő javasolta. (Ha már itt tartunk, tisztelettel megkérdezném az örökké bizottsági elnök ügyvédtől: nem is érdekli, milyen papírt nyomnak a kezébe, akik „nevében” előterjesztenek?) Írjuk mindezt – némi jóindulattal – a korral járó feledékenység számlájára.

De ha nem ő, és nem is a minisztérium csempészte be az elfogadott törvénymódosítások közé ezt az újabb »nyilvánosság barát« módosítást, akkor alighanem az ügyvédlobby azon tagjai tették, akiknek nem akaródzik ország-világ elé tárniuk azokat a milliárdos bevételeiket, amelyek forrása - az esetek túlnyomó többségében – állami megbízatásokból csordogál.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés