Hack: Meg vagyok döbbenve!

2015. június 18. 15:48
Hack Péter szerint példátlan, hogy az ügyészség képviselője olyan éles hangnemben kritizáljon egy bírót, ahogy azt a Biszku-per kapcsán a fővárosi főügyész tette.

A védelem „csörgősipkás bohócot csinált a bíróságból” – nyilatkozta Ibolya Tibor fővárosi főügyész a Biszku-per kapcsán, mondván, a bíróság mondvacsinált okokkal küldte vissza első fokra az ügyet. Ibolya azt fájlalja, hogy a közvélemény az ügyészségen kéri számon a sikertelen tárgyalást, holott szerinte a bíróság hibázott.

Hack Péter az Egyenes Beszéd stúdiójában arról beszélt, hogy eleve ritka, hogy az ügyészség a bíróság döntését a nyilvánosság előtt támadja, de az ilyen éles hangvételű kritika teljesen példa nélküli. Mint mondta, harminc éves pályafutása alatt ilyet még nem hallott. Hack meg van döbbenve, hogy sem a legfőbb ügyész, sem az OBH nem szólalt meg a főügyész nyilatkozata kapcsán. 

Lehet, hogy a bíró téved, de ezt a megfelelő jogi úton kell rendezni – szögezte le Haxk, hozzátéve, hogy a másodfokú bíróság nem mentette fel Biszku Bélát, mindössze az első fokú eljárás megismétlését rendelte el. 

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bármennyire is fájó, de Hack Péternek igaza van.

Az más kérdés, hogy az ügyésznek is igaza van. De nem a sajtóban és nem így.

Tudom, ezzel nem leszek népszerű, de az ügyséz fellebbez, vádat képvisel, de az újságban nem mond ilyesmiket. Abban az esetben sem, ha igaza van.

Nem tudom, Hackról még inkább el tudom képzelni, hogy a "náci" ügyében is ezt mondaná. Mondjuk a többiről nem.

Én is háborgok azon, hogy mennek a politikailag érdekes ügyek. De azért nem örülök, ha egy ügyész nem a tárgyalóban győzködi a bíróságot, hanem a sajtóban. Merthogy ennek nagyon rossz az üzenete.

Egyébként tényleg igazad van: a megoldás az lett volna, ha az igazságszolgáltatásban dolgozók tisztességes része másnap már nem megy be a munkahelyére, azt mondja, hogy ebben nem veszek részt, inkább tüntetni megyek a Kossuth térre.

Csak hát sajnos...

nézd meg a videót.
a fele arról szól, hogy hack péter meg van döbbenve azon, hogy senkit nem számoltattak el a kommunizmus bűnei miatt, pedig erre 93 óta lehetőség lenne.

mondjuk az, hogy a bírói kar rákosista szellemű lenne, vagy hogy fekete autókat kell kiküldeni, marhaság

Azt magyarázd el nekem, hogy a néhány éves gyerekek estében erre miért volt szükség?

"...a háború alatti ellenséges tevékenységüket megállítsák..."

A Holokauszt-iparról és a Holokauszt tagadásának büntethetőségéről megvan a véleményem, de számomra félelmetes, hogy valaki komolyan is gondolja amikor ilyeneket ír le, mint te.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés