Németország: kisajátítanák az üresen álló ingatlanokat a migránsoknak

2015. szeptember 22. 9:01
A németországi Niedersachsen tartomány belügyminisztériuma vizsgálja a lehetőséget, hogy üresen álló ingatlanokat kisajátítsanak és ott helyezzenek el migránsokat. Az ötletet Salzgitter város CDU-s polgármestere vetette fel, a liberális FDP tiltakozik.

A németországi Niedersachsen tartományban található Salzgitter város polgármestere, Frank Klingebiel szerint drasztikus eszközökhöz is kell nyúlni a migránsválság kezelése érdekében. Ezért a polgármester azt javasolja: teremtsék meg a jogi lehetőséget arra, hogy az üresen álló ingatlanokat ki lehessen sajátítani azért, hogy abban migránsokat helyezzenek el. 

Nem a kisemberek lakásairól van szó, hanem olyan nagy komplexumokról, amelyek évek óta üresen állnak: ezeket ingatlanbefektetők építették azzal a céllal, hogy kiadják őket” – idézi a CDU-s politikust a HAZ

Niedersachsen belügyminisztériuma már vizsgálja ennek a jogi lehetőségét: az SPD-s belügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még semmilyen konkrét kisajátítás vagy lefoglalás nem történt, csak a jogi lehetőségeket vizsgálják. A liberális FDP tiltakozik és elfogadhatatlannak tartja a lépést.  

A német szövetségi kormány néhány nappal korábban közölte, hogy szövetségi szinten nem tervezik az üres lakások kisajátítását erre a célra, de a tartományok hozhatnak ilyen rendelkezéseket. A Deutsche Wirtschafts Nachrichten által megkérdezett szakértő azt mondta: a kisajátítás a migránshelyzet miatt alapvetően lehetséges, ha a közrend és a közbiztonság veszélyeztetve van. Hangsúlyozta viszont, hogy ezzel a lehetőséggel csak akkor szabad élni, ha végképp nincs más mód, hogy a migránsokat elhelyezzék. Alapvetően inkább arra kellene törekedni, hogy a tulajdonosokat motiválják, hogy kiadják az ingatlanjaikat a menekülteknek. Hozzátette: a kisajátítás konkrét szabályozása tartományi, és nem szövetségi hatáskörbe tartozik. 

 

Fotó: DPA

Szilvay Gergely
2015. September 22. 11:09
Bizonyára szívesen kivennék a német államtól kapott csekély zsebpénzből az üres ingatlanokat a "menekültek". Esetleg még javasoljuk a kötelező menekültkvóta bevezetését a piaci vállalkozások esetében: fel kell venni mondjuk tíz százaléknyi bevándorlót az alkalmazottak közé. Egyenlő fizetéssel, ingyen nyelvtanfolyammal. Szóval mi másmilyen drasztikus eszközökre esküszünk, de azok nem tetszenének a tartományi belügyminisztériumnak és a polgármester úrnak.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Alakulnak a negyedek, mint a franciáknál, hollandoknál, svédeknél....

Hát ide jutott a CDU Konrad Adenauer óta: olyan szintű a meghasonlás a párton belül, hogy már az ilyen kommunista tempójú, nemzetellenes ötleteknek is ők a gazdái.

Itt az ideje, hogy a CSU levetkőzze bajor regionális jellegét és szövetségi szinten készüljön az országpusztító CDU leváltására. Remélem, nem lesz késő...

El tudom képzelni azt a német családot, akik kapnak egy afgán szomszédot, aki segélyből él a szomszédos, ingyen lakásban.

Valahol már készülődik II. Adolf a koronázásra.

A németeknél a többségnek nincs saját lakása, albérletben laknak egy életen át. Ott ez a szokás.

Amennyiben Magyarország is követné ezt az utat - márpedig csak idő kérdése, hogy kötelezővé fogják tenni számunkra is, hiszen a nyakunkba fogják varrni az oly lelkesen regisztrált idegenek selejtjét - - akkor már holnap befogadhatnánk legalább két millió idegent.

meg kell nézni a fővárosi, de különösen a vidéki lakás kínálatot. Már nem csak BAZ, Heves megyékben ürülnek ki a falvak, hanem Pest megyében is. A települések tele vannak eladó lakás táblákkal, a kihaltak lakásaira az enyészet vár, a még életképesek pedig beszorultak, képtelenek eladni, nincs vevő.

Kisebb városoknak már nincs saját plébánosa,az egyházak képtelenek a templomaikat fenntartani, jó, ha jut pénz a tetőre, legalább ne dőljön össze az épület.

Ki fogja belakni a hazát? Ha a balliben múlna, már a meleg házasság, a melegek párok gyermektartása lenne a modell, felgyorsítva a pusztulást.

Márpedig ha betelepítik a muszlimokat, akkor rövid időn belül a magyar és a cigány kisebbség kezdheti megkeresni az őshazát.

Mit értünk azon, hogy használaton kívül. A nyaraló vagy a krizis miatt ki nem adott kakás?

Logikusan a németek fognak gettóba tömörülni a végén.

A jeruzsálemi imám épp most szólította fel a bevándorlókat szaporodásra Európa későbbi elfoglalása érdekében.
Angela meghülyült.

TessékMondani! Ezután a 2000 eurós havi zsebpénz következik?

A muszlimok soha nem fognak egy olyan pártra szavazni, aminek a nevében benne van, hogy keresztény, olyanra meg pláne nem, amit egy nő vezet.
Teljesen elment ezeknek az esze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés