Ügyvédek aggódnak a magyar jogállamért vagy valami másért

2015. szeptember 23. 08:37

Somogyi János
Magyar Idők

Annyi eszük sincsen az EU–s vezéreknek, hogy meglássák azt az egyszerű számtani műveletet, miszerint a végtelen számú bevándorló osztva a 28 tagállammal eredménye csak végtelen számú migráns lehet.

„A liberális eszmeiségű ügyvédek (170en) a Facebookon szólítják fel az illegális bevándorlók ügyében eljáró ügyészeket, bírókat, hogy »… jogászi kötelességüknek eleget téve ne csupán jogot, hanem igazságot szolgáltassanak«. Néhány sorral lejjebb azonban már azt állapítják meg: »a hivatásunk méltóságával összeegyeztethetetlenek azok az eljárások és ítéletek, amelyeket ezek a szabályok eredményezni fognak. Ezekben az ügyekben lehetetlen az igazságszolgáltatás méltóságát megőrizni, az ügyeket mérlegelni és azokban megalapozott ítéletet hozni.«

A liberális lázban talán fel sem tűnt a két megállapítás közötti ellentmondás: ugyanis ha úgyis lehetetlen tisztességesen eljárniuk az ügyészeknek, bíróknak, akkor hogyan tegyenek eleget a jogászi kötelezettségüknek, esküjükhöz híven. Felhívásuk elején leszögezik, hogy a napi több ezer idegen özönére nem megoldás a jog eszközeivel adott válasz, mert a külföldiek áradásának megállítására alkotott jogszabályok ellentétesek a magyar alaptörvénytől kezdve a nemzetközi egyezményekig, mindennel. (...)

Liberális elvakultságukban, a kormánnyal szembeni elfogultságukban észre sem veszik, hogy egyedül a magyar kormány tarja be a magyar és európai uniós határrendészeti jogszabályokat, védve ezzel a magyar országhatárt és egész Európát az illegális külföldi betolakodók ellen. De liberális kollégáink megnyugodhatnak. A magyar jogállam nincs veszélyben  még az illegális migránsok miatt sem. A szerb–magyar fizikai határzár és az ezzel együtt megalkotott jogszabályok igenis megoldják a külföldi határsértők jelentette problémát. Nem kell majd ügyészek, bírók, védőügyvédek százainak dolgoznia a jogsértő menekültek ügyeiben, mert napokon belül elvonulnak déli határunktól az egyre agresszívebb külföldiek. Ahogy annak idején a törökök elvonultak Eger vára alól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://jog.mandiner.hu/trackback/17078