A HVG kaszált, az ügyészség nyomoz az ügyvédi kamaránál

2015. október 2. 14:07
A HVG-ORAC 2013-ban és 2014-ben 186,6 millió forintért adott el CD-ket a Budapesti Ügyvédi Kamarának. Részben ez az üzlet lehet az oka, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított az ügyben.

Részben a HVG-ORAC Kft.-vel kötött szerződések lehetnek annak hátterében, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított a Budapesti Ügyvédi Kamarán történt kifizetések miatt. A nyomozás tényéről a Magyar Nemzet számolt be, a lap azonban nem írja: a HVG-cégcsoportba tartozó HVG-ORAC 2013 áprilisában 5800, majd 2014 februárjában újabb 11 ezer, jogi kommentárokat tartalmazó CD-t volt képes értékesíteni a kamarának, együttesen 186,6 millió forintért. Erről még idén tavasszal számolt be Papp Géza, a kamara főtitkára - arról akkor a Népszabadság írt részletesen.

Az üzlet már csak azért is érdekes volt, mert mindeközben 2013 júniusában 1475, majd szeptemberben további 4425 CD-t vettek az OPTEN Kft.-től is – az 5900 OPTEN-CD-ért több mint 57 millió forintot fizetett a nem egészen hétezer tagot számláló kamara. Majd' 23 ezer CD alig hétezer tagnak úgy ráadásul, hogy az internetes változatra is előfizettek. A korongok szükségessége tehát erősen kérdőjeles volt, amint arra Papp már tavasszal felhívta a figyelmet. 

A kamara akkor úgy reagált, hogy a főtitkár által kifogásolt kifizetésekkel minden rendben van, már csak azért is, mert minden döntést és így minden kifizetést is közgyűlési felhatalmazás alapján, az elnökség tudtával és jóváhagyásával teljesítettek. 

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés