Ötpárti nászból származó jogi szörnyszülötthöz adja a nevét dr. Schiffer és az LMP

2015. október 12. 16:49
Vezető ügyvédek lobbija van a jogbiztonságot veszélyeztető törvénymódosítás mögött? A Párbeszéd Magyarországért nem érti, miért csatlakozott az LMP is.

Vezető ügyvédek lobbija van a jogbiztonságot veszélyeztető törvénymódosítás mögött? A Párbeszéd Magyarországért nem érti, miért csatlakozott az LMP is a négy nap alatt, az érintettekkel való egyeztetés nélkül elfogadott módosítás előterjesztőihez.

Ma a házszabálytól való eltéréssel, négyötödös minősített többséggel nyomták át az Országgyűlésen azt a pénteken beterjesztett indítványt, amelynek eredményeként az igazságügyi miniszter keresetére kétségessé válik az autonóm ügyvédi kamarák döntéseinek érvényessége.

Eddig a köztestületek döntéseinek érvényességét kizárólag jogerős bírói ítélet írhatta felül, holnaptól ez – feltehetőleg néhány befolyásos ügyvédi vezető lobbija eredményeként – megváltozik.

A PM szerint veszélyezteti a jogbiztonságot a Fidesz-KDNP-Jobbik-MSZP-LMP mutyija, amellyel az ügyvédi kamarák önigazgatását csonkítják meg.

A PM értetlenül áll az előtt, hogy az LMP és az MSZP is csatlakozik ebben az ügyben a Fidesz-KDNP-Jobbik tengelyhez. Különösen meglepő ez Schiffer Andrástól és pártjától, akik rendre a szakmai-társadalmi egyeztetéseket hiányolják és a kapkodó jogalkotás ellen szólalnak fel.

Most pedig az LMP által is beterjesztett javaslat négy nappal később már hatályba léphet.

A PM az egykori jogvédő, egykori ellenzéki Schiffer Andráshoz fordul: most hol marad a jogállam védelme, hol marad az érintettekkel való egyeztetés?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Parbeszed. Kivel akartok parbeszedet, ha gyakorlatilag az osszes tobbi part nektek egy ellenseges tengely?

Jaja, o meg viszonylag ertelmes volt, latta hogy polgarmesterkent joesellyel tovabb huzza mint a part. Legkozelebb elindul fuggetlenkent, talan meg meg is nyeri.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában