Kitiltások futószalagon

Nyolcvankét ítélet született határzár tiltott átlépése miatt

2015. október 26. 11:08

Ötvennégy vádlottat egy évre, huszonhetet két évre, egyet pedig három évre kiutasított Magyarország területéről a bíróság határzár tiltott átlépése bűncselekmény miatt. A vádlottak többsége koszovói, iraki vagy albán állampolgárságúnak vallotta magát, ítéleteiket pedig tudomásul vették, így azok jogerősek.

Nyolcvankét ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t. 

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság ötvennégy vádlottat egy évre, huszonhetet két évre, egyet pedig három évre kiutasított Magyarország területéről. Egy esetben a bíróság visszaküldte az iratokat az ügyésznek. 

A vádlottak többsége koszovói, iraki vagy albán állampolgárságúnak vallotta magát. A terheltek a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt és felett átmászva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit az ügyész, a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek egy kivétellel úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által lefordított ítélet írásbeli kézbesítését anyanyelvükön.

A szóvivő kitért arra is, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra az előző héten egy-egy menekültügyi és idegenrendészeti ügy érkezett, ezek elbírálása folyamatban van.

A bejegyzés trackback címe: https://jog.mandiner.hu/trackback/17773