Hét évet kapott a borába fagyállót keverő gazda

2015. november 11. 15:04

Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt bűnösnek találták és hét év börtönre ítélték első fokon az a vácszentlászlói férfit, aki fagyállót öntött a meggyborába, hogy így leckéztesse meg a tolvajokat. Az egyik fosztogató azonban belehalt a mérgezésbe. Az ítélet nem jogerős, a védelem fellebbezett.

Bűnösnek találták, és első fokon hét év börtönre ítélték az a vácszentlászlói férfit, aki fagyállót öntött a meggyborába, hogy így leckéztesse meg a tolvajokat – írja az Index. Az egyik fosztogató azonban belehalt a mérgezésbe. A Budapest Környéki Törvényszék nem jogerős ítélete szerint a tettes leghamarabb négy és fél év múlva szabadulhat. Emellett hat évre a közügyektől is eltiltották a gazdát – tudta meg a Mandiner a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztályától.

Idén áprilisban kezdődött a büntetőper a 2013-ban történt eset kapcsán. V. Pált, a gazdát először életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta a Pest Megyei Ügyészség, de – mivel a sértett pár nap múlva a kórházban meghalt – a bíró már akkor jelezte, hogy a minősítés akár halált okozó testi sértés, vagy előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölés is lehet. 

Végül nem állt meg az aljas indok és az előre kiterveltség, mint minősítő körülmény. A Mandiner érdeklődésére a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya közölte: több ember életét veszélyeztetve, illetve több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték el végül a gazdát. A büntetés hét év, börtönben letöltendő szabadságvesztés és hat év közügyektől eltiltás. A védő fellebbezett, az ügyész három nap múlva jelenti be, hogy fellebbez-e, így az ítélet biztosan nem jogerős.

A gazda nem tagadta tettét, de állítása szerint csak belesodródott az esetbe, nem akart senkit sem megölni, de tehetetlen volt a tolvajokkal szemben. A tolvaj végül a gazda gyanújával ellentétben nem egy alkalmi munkás volt, hanem egy V. Pál által csak hallomásból ismert férfi. A tolvajt – aki valamilyen dizájner drogot is fogyasztott, miután ivott a fagyállós borból – otthon részegnek hitték, ezért nem hívtak hozzá idejében mentőt. A férfi pár nappal később a kórházban halt meg.

A bejegyzés trackback címe: https://jog.mandiner.hu/trackback/18118