Hét évet kapott a borába fagyállót keverő gazda

2015. november 11. 15:04
Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt bűnösnek találták és hét év börtönre ítélték első fokon az a vácszentlászlói férfit, aki fagyállót öntött a meggyborába, hogy így leckéztesse meg a tolvajokat. Az egyik fosztogató azonban belehalt a mérgezésbe. Az ítélet nem jogerős, a védelem fellebbezett.

Bűnösnek találták, és első fokon hét év börtönre ítélték az a vácszentlászlói férfit, aki fagyállót öntött a meggyborába, hogy így leckéztesse meg a tolvajokat – írja az Index. Az egyik fosztogató azonban belehalt a mérgezésbe. A Budapest Környéki Törvényszék nem jogerős ítélete szerint a tettes leghamarabb négy és fél év múlva szabadulhat. Emellett hat évre a közügyektől is eltiltották a gazdát – tudta meg a Mandiner a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztályától.

Idén áprilisban kezdődött a büntetőper a 2013-ban történt eset kapcsán. V. Pált, a gazdát először életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta a Pest Megyei Ügyészség, de – mivel a sértett pár nap múlva a kórházban meghalt – a bíró már akkor jelezte, hogy a minősítés akár halált okozó testi sértés, vagy előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölés is lehet. 

Végül nem állt meg az aljas indok és az előre kiterveltség, mint minősítő körülmény. A Mandiner érdeklődésére a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya közölte: több ember életét veszélyeztetve, illetve több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték el végül a gazdát. A büntetés hét év, börtönben letöltendő szabadságvesztés és hat év közügyektől eltiltás. A védő fellebbezett, az ügyész három nap múlva jelenti be, hogy fellebbez-e, így az ítélet biztosan nem jogerős.

A gazda nem tagadta tettét, de állítása szerint csak belesodródott az esetbe, nem akart senkit sem megölni, de tehetetlen volt a tolvajokkal szemben. A tolvaj végül a gazda gyanújával ellentétben nem egy alkalmi munkás volt, hanem egy V. Pál által csak hallomásból ismert férfi. A tolvajt – aki valamilyen dizájner drogot is fogyasztott, miután ivott a fagyállós borból – otthon részegnek hitték, ezért nem hívtak hozzá idejében mentőt. A férfi pár nappal később a kórházban halt meg.

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már elnézést, de azt keverek otthon a boromba, amit csak akarok, senkinek semmi köze hozzá. Gyilkosság maximum akkor lehetne vád, ha megkínálok vele valakit.

Magyar "igazságszolgáltatás".

Szegény figura, elég lett volna, ha egy erős hashajtót kever a borba. Az eredmény akkor is elrettentő...

Te eszetlen!
Ez az ember nem ide-oda, hanem a saját pincéjében a saját hordójában tárolt saját borába öntötte a fagyállót.

Az helyén való, hogy az emberek nem védhetik meg sehogyan sem a tulajdonukat?

Én csak nevettem rajta, de a saját garázsomba járt be valaki és itta ki az ottfelejtett pálinkát. Tudtam, hogy az után megy be a garázsba, miután a kocsmából kirúgták. Volt még az üvegben egy kevés, odaadtam neki.
Valahogy többé nem jelentkezett.

Mondjuk az USA -ban agyon lőhetné a tolvajt, ha bizonyítani tudja, hogy veszélyeztette az életét.
Nehéz ezt az ügyet megítélni.

Szerintem örülj neki, hogy nem látod azt a rusnya férget!

Az biztos, hogy nehéz megítélni, mert lehet, hogy ha nem szedett volna drogot, semmi baja nem lenne, és a két szer kölcsönhatása ölte meg. A bíró meg simán az alapján ítélt, hogy a fagyálló (etilénglikol?) ismert módon toxikus anyag.

Visszavehetnél!

Ugyanis: Kik lobbiztak annak érdekében, hogy a bírák ne mehessenek nyugdíjba, amikor elérik a korhatárt?
Ne szédíts már itt senkit, magad sem!

"Az adagolást nézte el, ill. nem számolt az áldozat családjának nemtörődömségével."

Már hogy is van ez?
Ha jól tudom, nem hívtak orvost a tolvajhoz, azért halt meg.
Most akkor a borosgazda, vagy a család a halál közvetlen okozója?

"Ezt a bírót is elszámoltatja majd a Jobbik-kormány."

A naivitásnak is van határa!
Mit gondolsz, hány kontinens ordítana a Jobbikra nácizmust, fasizmust, háborús fenyegetést?
Ne gondoljátok, hogy a kormányzás leány- álom ilyen háborús időkben!

Szerinted meri a bíró firtatni a családi felelősséget?
Egysegelem szintű az igazságszolgáltatás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés