Kikényszerített fegyverszünet

A bíróság eltiltotta az oszlopbontástól a fővárost

2016. január 12. 17:16

A Fővárosi Törvényszék elfogadta a Mahir Cityposter ideiglenes intézkedés iránti kérelmét, és az ügy jogerős ítéletének meghozatalig eltiltotta az alperes Fővárosi Önkormányzatot attól, hogy a médiacég hirdetőoszlopait bontsa. A határozat rámutat: a főváros tíz éven át nem emelt kifogást a szerződés ellen.

Akárhogy is döntök az ideiglenes intézkedésről, sürgősen fogok döntést hozni, mert ennek szüksége fennáll” – ígérte hétfőn a bíró a Mahir Cityposter és a Fővárosi Önkormányzat közötti per első tárgyalásán, miután a felperes médiacég képviseletében Magyar György ügyvéd indítványozta, hogy tiltsák meg a hirdetőoszlopok bontását.

A HVG információi szerint a bírónak egy napra volt szüksége a határozat meghozatalához: kedden kiderült, hogy helyt adnak a Mahir kérelmének. Ez azt jelenti, hogy a főváros nem bonthatja a cég hirdetőoszlopait mindaddig, míg erre a pert lezáró jogerős ítélet fel nem hatalmazza. A határozat szerint a bontás indokolatlan kárt okoz a Mahirnak.

A szerződés él

A friss határozat azt is előírja, hogy a fővárosnak biztosítania kell a 2006-ban kötött szerződés további teljesítésének feltételeit, azaz elsősorban a közterület használatát 644 hirdetőoszlop számára. Magyarán a már eltávolított oszlopok visszaállítását is tűrniük kell.

A bíróság a döntés indoklásában rámutat: a főváros tíz éven át nem emelt kifogást a Mahir hirdetőoszlopainak jelenlegi feltételek mellett történő üzemeltetése ellen. Továbbá az is kétséges a Gazdasági Kollégium meglátása szerint, hogy a önkormányzat kedvezőbb szerződést köthetne egy másik partnerrel.

A határozat ellen 15 napig lehet fellebbezni, de előzetesen, azaz már most végrehajtható.

A bejegyzés trackback címe: https://jog.mandiner.hu/trackback/19403