Csak ne a Fidesz hozzon ítéletet!

2016. február 3. 08:53

Dévényi István
Válasz.hu

Mit lép erre a kormánypárt? Hát persze, hogy ezerrel belerongyol a bíróságokba. Hiszen olyan a közhangulat, azt kell meglovagolni a pillanat uralásán keresztül.

„Sajnos semmi különös. A Hagyó-üggyel a kezdetektől foglalkozó Bódis András már megírta, hogy a Hagyó-ügyből nem is lehetett más, csak ez, olyan munkát végeztek a mélyen tisztelt hatóságok. El a kezekkel a bíróságtól! – címmel jelent meg az anyag, pedig hol volt még akkor a szombati rémületes Németh Szilárd.

A vörösiszap-katasztrófa ítélethirdetésekor pedig, közel kétszáz tárgyalási nap után a bíró elmondta, mi van: egyszerűen nem azokat vádolták meg, akiket kellett volna, így fordulhatott elő, hogy tíz ember felfoghatatlanul szörnyű halálának most nincs konkrét felelőse.

Szóval van két bírói ítéletünk, amely kiveri a társadalmi biztosítékot, de nem a bíróság hibája miatt. Mit lép erre a kormánypárt? Hát persze, hogy ezerrel belerongyol a bíróságokba. Hiszen olyan a közhangulat, azt kell meglovagolni a pillanat uralásán keresztül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://jog.mandiner.hu/trackback/20010