Ünnepségsorozatot rendez a kormány az Alaptörvény 5 éves évfordulójára

2016. február 15. 21:23
Ünnepi, tudományos és szakmai rendezvények formájában ünnepségsorozatot rendez a kormány az Alaptörvény elfogadása 5. évfordulójának méltó megünneplése céljából – olvasható a Magyar Közlönyben. A rendezvénysorozat központi ünnepsége 2016. április 25-én lesz, melyet a kormány kiemelt fontosságú rendezvénnyé minősített.

A kormány döntött arról, hogy ünnepségsorozatot rendez az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulója alkalmából – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A határozat szerint a kormány az Alaptörvény elfogadása 5. évfordulójának méltó megünneplése céljából egyetért azzal, hogy ünnepi, tudományos és szakmai rendezvények formájában a 2016. év során ünnepségsorozatra kerüljön sor. Ennek érdekében felkéri az igazságügyi minisztert, hogy tegye meg az évfordulóhoz kapcsolódó rendezvények előkészítéséhez és megvalósításához szükséges intézkedéseket.

A rendezvénysorozat központi ünnepsége 2016. április 25-én lesz. A kormány az eseményt kiemelt fontosságú rendezvénnyé minősíti, és felhívja a honvédelmi minisztert, hogy az igazságügyi miniszter és a nemzeti ünnepekért felelős miniszterek bevonásával  tegye meg az ünnepség előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges intézkedéseket.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az alaptörvény egyik alkotója Pozsgay államminiszter elvtárs, az mszmp egykori főideológusa lesz a díszvendég.

Az Orbán naptár szerint nem.

"..A kommunista rendszer az ünnep vallási és nemzeti tartalmát nem vállalta, de teljes megszüntetését vagy jelentéktelenné süllyesztését sem látta célszerűnek, inkább tartalmilag változtatott rajta.

Először az új kenyér ünnepének nevezték el augusztus 20-át, majd az új alkotmány hatályba lépését mint új - szocialista - államalapítást, 1949. augusztus 20-ára időzítették. 1949 és 1989 között augusztus 20-át az alkotmány napjaként ünnepelték, 1950-ben pedig az Elnöki Tanács törvényerejű rendelete a Magyar Népköztársaság ünnepévé is nyilvánította..."

http://mult-kor.hu/20140820_mi..

Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak az ünnepségre..

Esetleg kiadhatnák újra ezeket az 54-ben már nagy sikert arató pártállami bélyegeket:
http://bolthely.hu/kepek/stamp..

"külföldről kikényszerített változtatások"

Te ezt most teljesen komolyan írod, vagy csak viccelsz???

Tudjuk, Pozsgay már 1957-ben a forradalom leverését követően, a frissen alakult mszmp egyik ideológiai fellegvárának számító egyik megyei marxista-leninista egyetemének a frissen kinevezett vezetőjeként belülről bomlasztotta a rendszert. Igaz azt meg a mai napig nem tudjuk, hogy 1956-ban merre is volt.

Senki nem akar kioktatni.Csak gondoltam belinkelem,mert jó meglátás volt.Ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés