Legyen mindjárt nemzeti ünnep is!

2016. február 17. 11:47

Gazda Albert
G-Közép
Összetartozást, identitást teremteni parancsszóval lehetetlen. Mit sem segít ezen, ha április 25-én esetleg ünneplőben kell iskolába menniük a gyerekeknek. Persze azt azért remélem, hogy ott még nem tartunk.

„Ha a rákosista alkotmánynak volt nemzeti ünnepe – augusztus 20-án, mint minden úttörő tudja –, akkor a fideszistának miért ne lehetne? Ne elégedjünk meg azzal, hogy szimpla-pórias ünnepségsorozatot rendezünk az alaptörvény megszavazásának ötödik évfordulója alkalmából! Merjünk ennél sokkal-sokkal nagyobbat álmodni! Emeljük azt az április 18-ai – vagy 25-ei? – dátumot március 15. és október 23. mellé, az lesz az igazi! A nemzeti együttműködés rendszerében mindenképpen!

Jó-jó, értem, hogy nem muszáj kiabálnom. Nem is azért teszem, mert indulatos vagyok. Hiszen a történet inkább mókás, mint idegesítő vagy veszedelmes. Egyelőre. Kicsit úgy érzem, mintha a további politikai erőkhöz képest változatlanul népszerű kormánypárt megint kezdené elveszíteni a fonalat. Illetve a kapcsolatot a kétségkívül még mindig létező külvilággal. (...)

Kötve hiszem, hogy sokan tudták volna hazánkban eddig, hogy közeleg az évforduló. Most megtudják. Örülni fognak ennek? Haha.

Ez van. Ha az erő megvan, bármit át lehet nyomni. Egy új alkotmányt is. Bármilyen tartalommal. Csak nem lesz senkié. Maximum azoké, akik átnyomták. Olyan ünnepségsorozat nincs, ami bármit is hozzátenne ehhez. Összetartozást, identitást teremteni parancsszóval lehetetlen.

Mit sem segít ezen, ha április 25-én esetleg ünneplőben kell iskolába menniük a gyerekeknek. Persze azt azért remélem, hogy ott még nem tartunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vannak a Fidesznek ezek a dolgai, amit annyira egyszerű lenne elkerülni, csak némi önmegtartóztatásra lenne szükség, de mégsem képesek rá.

Albert megint jó: legyen nemzeti ünnep!
Ha már csak 1848 márciusa, '56 októbere a nemzeti ünnep!
Tényleg: a rendszerváltást mikor ünnepeljük?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés