Győzelmi gyászjelentés

2016. április 19. 12:17

Bán Károly
Magyar Hírlap
Ha az Európai Unió schengeni határain is túlmerészkedik a hazai igazságszolgáltatás, félő, úgy járunk mint labdarúgócsapataink a nemzetközi kupákban.

„A múlt hét második felében tette közzé az Európai Bizottság a tagállamok igazságszolgáltatásának eredménytábláját. Ennek kapcsán az Országos Bírósági Hivatal honlapján lelkendező győzelmi jelentés jelent meg »A magyar igazságszolgáltatás Európa élvonalában címmel«. Kiemelik benne, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíróságokon az ügyhátralék tekintetében a mienk a második legjobb mutató, az elsőfokú és gazdasági perek intézésében pedig hatodik helyezettek vagyunk. Az ügytípusok összességét nézve a magyaroknál a negyedik legkisebb az ügyhátralék.

A győzelmi jelentés itt nagyjából véget is ér. Olyan apróságokra, mint a lakosság, illetve az üzleti szféra megítélése a bíróságok függetlenségének kérdésében, nem terjed ki a beszámoló. Maga az országos hírügynökség is a fent jelzett, Európa csúcsait ostromló hangvétellel számolt be az eredményekről, amely hazai adatszolgáltatás és nemzetközi felmérések alapján készült, kétévi rendszerességgel.

(…)

Ha az Európai Unió schengeni határain is túlmerészkedik a hazai igazságszolgáltatás, félő, úgy járunk mint labdarúgócsapataink a nemzetközi kupákban. Mire a legtöbb ország klubjainak játékosai visszatérnek a nyári szabadságukról, addigra a mi együtteseink már be is fejezik a »megmérettetést«, augusztusra egy sem marad állva közülük. Nos, az igazságszolgáltatás világporondján történetesen hetvenkilencedikek vagyunk a százötven induló között – erről mondják, hogy Európa élvonala.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyszerű, hogy nincs nagy ügyhátralék, a családunk kártérítési ügyében pedig hét(!) éve húzódik az ítélethozatal, úgy, hogy a jogellenesség az ellenfélnél hét éve kimondatott.

Válaszok:
pollip | 2016. április 19. 13:25

Nekem még csak három éve megy a per, tényleg örülni kéne?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés