Nekiment az Eötvös Károly Intézet az Alaptörvénynek

2016. április 25. 9:09
Szabadegyetemet tartott az Eötvös Károly Intézet az Alaptörvény ünnepén. A résztvevők a Nemzeti Együttműködéssel szemben nem az alaptörvény jelenét, hanem az alkotmányosság jegyében a közös szabadságokat biztosító jövőt ünnepelték április 23-án.

Az Eörvös Károly Intézet által szervezett rendhagyó szabadegyetemen ötperces előadásokkal mutatták be, hogy valójában mi is a gond az Alaptörvénnyel. A szervezők a Nemzeti Együttműködéssel szemben nem az alaptörvény jelenét, hanem az alkotmányosság jegyében a közös szabadságokat biztosító jövőt ünnepelték április 23-án Budapesten.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az intézet elnöke Majtényi László. Van még kérdés?

Khm... alkotmányos rend megdöntése elleni kísérlet?

Nekem tetszik ez a konkrétumok nélküli
csöppet sem demagóg filmecske. Remélem még
néhány választási cikluson keresztül megmarad
az ellenzék ezen a szellemi színvonalon.

Majd pont a "Majtényi Intézet" mondja meg a tutit...

"Van még kérdés?"

Van.

"Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) 2003-ban alapított magyar jogi elemző és kutató intézet, think tank. Az EKINT-et a Soros Alapítvány hozta létre azért, hogy "a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására." Forrás: Wiki

Párhuzamos György is részt vett?

Jogos a kritika. Az alaptörvény rengeteg sebből vérzik az elfogadástól az alapjogok szelektív kezelésén át a belső ellentmondásokig. Amíg érvényben van, nem lesz demokratikus jogállam Magyarország.

Forradalmi vagy annak minősített helyzetekben szoktak alkotmányt 'alkotni', hogy egy csapásra helyettesítsék a megbuktatott rendszer törvényeit, rendeleteit. De nevezik az alkotmányt a meglevő, bevált törvények és szokásjog összességének is, ahogy számtalanszor hivatkoztak annak idején 'ezeréves alkotmányunkra'. A Fidesz talán el akarta kerülni közjogi helyzetünk semmiből jöttségének érzetét és megnevezéssel sem hangsúlyozza történelmi és hagyományaink múltunk elutasítását.

A rendszerváltáskor Magyarország 1944. március 19-én megszűnt szuverenitása lett visszaállítva. A 'király nélküli királyság' restaurációja értelmetlen kísérlet lett volna, tehát egy elmaradt szerves fejlődést kellett parlamentárisan pótolni és nem szakítani történelmi múltunkkal egy vadonatúj Alkotmány nyélbeütésével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés