Házszabályt is sértett volna Rubovszky, hogy időt húzzon

2016. május 10. 18:57
A Hír TV felvette, ahogy az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke arról beszél egy képviselőtársának: akár házszabályt is sértene egy jobbikos javaslat napirendre nem vételével, csak hogy időt húzzon.

Egy képviselőtársával beszélgetve indokolta meg a KDNP-s Rubovszky György, az igazságügyi bizottság elnöke, miért nem engedi napirendre a Jobbik javaslatát, miszerint írják bele az alaptörvénybe a menekültek magyarországi betelepítésének tilalmát. Rubovszky gyakorlatilag elismerte, hogy pártpolitikai érdekek mentén hozta meg a döntést, miközben egy Fidesz-Jobbik-paktumra célzott: „Tudom, hogy ez a feltétele a megszavazásnak. Hozzáteszem, hogy jó feltételt szabtak, mert ha beteszi az alkotmányba, akkor okafogyott a népszavazás. Akkor mi a francért szavazzuk meg a népszavazást?” Rubovszky pechjére a Hír TV kamerája mindezt rögzítette

A Hír TV szerint a két párt úgy egyezhetett meg, hogy a fideszesek tárgysorozatba veszik a Jobbik alaptörvény-módosítását, cserébe a jobbikosok megszavazzák a kormánypártok alkotmánymódosítását a terrorveszélyhelyzetről.

A Hír TV azt is felvette, ahogy Rubovszky belengette: akár házszabályt is kész sérteni, hogy időt húzzon. „Azért ne vegyük napirendre, mert ha elutasítom a tárgysorozatba vételt, nem lehet vitatkozni a plenárison, és inkább húzom el az időt, akár még házszabálysértés árán is” – mondta az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kereszténydemokrata elnöke. A Jobbik április közepén nyújtotta be az alkotmánymódosítást, ami azóta az igazságügyi bizottság elnökénél pihent.

A jobbikos előterjesztést végül kedden lesöpörték a bizottság asztaláról.

Az Alfahír ennek kapcsán megkérdezte Halász Jánost. A Fidesz-frakció szóvivője szerint nincs azzal gond, hogy felvétel bizonyítja, hogy az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke házszabálysértésre készült, hiszen Rubovszky ezt végül nem tette meg. „Elkövettünk házszabálysértést? Nem. El fogunk követni házszabálysértést? Nem” – válaszolt.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rubovszky képét is felvehették volna:

Beogradski sindikat - Sistem te laže /

https://www.youtube.com/watch?..

"A népszavazás tiszta ügy , egyértelművé teszi, mit akarnak a pógárok"

így aztán kínosan ügyelnek arra, hogy csak abban írjanak ki népszavazást, amiben borítékolhatóan az ő véleményüket erősíti meg a többség. Amiben nem, ott nem fontos a dolog.

Ez a népszavazás mindenről szól, csak a migránsokról, meg a kvótáról nem: azt az ország nagy része ellenzi (én is). Ez a népszavazás belpolitikai célú, amit a kormány majd mutogathat, hogy mellettük az ország.

1. Tény , hogy nem követtek el házszabálysértést .
2. A szokásos latolgatás/spekuláció nem bűn .
3.A Hír TV mint ellenzéki TV tudatosan manipulatív címadása , politikai szuggesztiója legalább annyira problematikus .

Hányingerem az Ön hozzászólásának stílusától van...

Rubovszky György, az igazságügyi bizottság elnöke, jogász, az apja is jogász volt, a lánya is jogász, a fia szerzetes, '94 óta törvényhozó.

És nyíltan normát, sőt szabály(zato)t szeg.

Most a tanítónő anyja jut az eszembe, aki nem tudta megnevelni.

:::::::::

Én (…), esküszöm, hogy országunk alkotmányát, törvényeit és alkotmányos rendjét megtartom, az ember személyiségéből folyó alapjogait tiszteletben tartom, tudományomat hazánk és embertársaink javára fogom hivatásom szerint hasznosítani.
Tudásomat arra kívánom használni, hogy hazánk felvirágozzék, abban kicsi és nagy, erős és erőtlen, de főleg minden elhagyatott és védelemre szoruló biztonságban érezhesse magát. A törvények rendjét nem önös szempontok szerint, hanem a közjóra és a természetes értékekre figyelemmel igyekszem alakítani, fenntartani, alkalmazni.

A Jogászeskü szövege - vagy valami ilyesmi.

Jól odavágunk a rohadt imperialistáknak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában