Megint bukott az érpataki polgármester a Mandinerrel szemben

2016. május 11. 11:29

Stumpf András
Mandiner
A bíróság leszögezte: az érpataki polgármester, „Orosz Mihály Zoltán önmagában nem tekinthető semmilyen csoportnak...”.

orosz_mihaly_zoltan.png

Ki szeret bírósági küldeményeket kapni? Én biztosan nem. A minap, amikor a Mandiner-főhadiszállásról az illetékes kollegina hívott azzal, hogy bírósági papírt hoztak nekem, majd megkérdezte, hogy átveheti-e... Mondtam, hogy persze, de azért nem voltam túl vidám.

Felesleges volt a gyomorgöcs! Íme a bizonyíték, hogy nem kell mindig rosszra gondolni!

Olyan végzést kaptam ugyanis, amelyhez képest egy Monty Python-film andalító ásványtörténeti szakmunka csupán. A páratlanul szórakoztató dokumentumból kiderül például, hogy az érpataki polgármester, „Orosz Mihály Zoltán önmagában nem tekinthető semmilyen csoportnak...”

Bizony, ezt Orosz kedvéért le kellett írnia a magyar bíróságnak.

Érpatak nagyura persze még fellebbezhet, ki tudja, talán elő is áll azzal, hogy ő − minden más organizmushoz hasonlóan bizony fehérjék halmaza, így aztán mégis csak közösség elleni izgatás, ha egy-egy húzásáról rossz véleménnyel van valaki és ennek hangot is ad. Meglátjuk, eddig a szintig eljut-e az ügy.

Abszurd lenne persze, de nem lepődnék meg rajta, annyira abszurd ez már eddig is. Orosz szövegértési nehézségeit ugyanis a magyar bíróságnak kellett áthidalnia, az érpataki méltóságos hiányosságaiból adódóan értékes munkaórák mentek el arra, hogy az igazságszolgáltatás elemezze egy tavalyi Facebook-bejegyzésemet. S hogy mivel vádolt engem a többek között ötletesen extravagáns ruhatáráról ismert érpataki szupermodell?

Zaklatással, közösség elleni uszítással és önbíráskodással.

S hogy mit tettem pontosan?

Amikor tavaly egy videón nyilvánosan alázott meg egy embert, a felvételt kitettük a Mandinerre, aztán megosztottam a Facebookon. Fölé kanyarítottam néhány sort, mert nagyon felhúzott a döbrögieskedő tempó, az erőfitogtatás, egy alávetett szerencsétlen ország-világ előtti megszégyenítése.

Mielőtt megint beindulna a szokásos liberálisozás: gondolatiságban a TASZ majdnem olyan távol áll tőlem, mint az érpataki rém. Abszolút nem hiszem, hogy mindig „a társadalom” a hibás, hogy a magyar-cigány együttélés nehézségeit főleg a gonosz fehér többség kirekesztő hozzáállása okozná. Olyan országban szeretnék élni, ahol önmagában a származás és a bőrszín nem lehet hátrány az érvényesülésnél, de mentsége sem lehet a közösségi normát és/vagy a törvényt megsértőknek.

Dörgedelmes mondataim helyes értelmezése mindenesetre meghaladta Orosz Mihály Zoltán képességeit, úgyhogy Betyársereggel fenyegetett, aztán meg feljelentett. A bejegyzésem és az egész sztori itt olvasható, megírtam akkor részletesen. A videót azóta priváttá tette Érpatak mindenható ura.

A most kapott bírósági levélből mindenesetre kiderül, hogy az ügyészség elutasította Orosz feljelentését, amellyel szemben az panasszal élt, ezért aztán tavaly szeptemberben a Fővárosi Főügyészség is vizsgálta soraimat. Ők is elutasították a feljelentést. Orosz nem hagyta annyiban. (Még hogy csak az ökör következetes! Az ökör − és Orosz Mihály Zoltán.) Decemberben postázta levelét a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak, hogy pótmagánvádas eljárás keretében mondják már ki akkor rólam, hogy zaklattam, uszítottam és becsületet sértettem.

Hopp, de hiszen a feljelentésben még nem becsületsértés volt, hanem önbíráskodás!

Ez utóbbi apró változtatás a bíróság szerint is rossz húzás volt.

„A pótmagánvádas eljárás lényege az, hogy amennyiben az eljárás során összegyűjtött adatokat az állami szervek nem tartják elégségesnek a büntetőeljárás további – bíróság előtti – folytatásához, hogy ez a jog a sértettre száll. Ebből azonban az következik, hogy a pótmagánvádas eljárás tárgya is csak az lehet, ami az azt megelőző nyomozásé is volt, enélkül ugyanis a pótmagánvádat nem támaszthatják alá bizonyítékok.”

Már csak ezért is elutasította volna a bíróság Orosz vádindítványát, becsületsértést ráadásul amúgy is magánvádas eljárásban kell rendezni, de szerencsére a bíró nem állt meg itt. A végzésben kifejti: ha lenne becsületsértési eljárás, magánvádas, annak sem volna sok értelme. A becsületsértést ugyanis nem valósítottam meg. Csupán kritikát fogalmaztam meg, amely nem lépi túl a véleménynyilvánítás szabadságának határait – szögezi le a bíró a végzés indokolásában.

Azt is megállapítja aztán, hogy még csak nem is zaklattam Oroszt, hiszen „a bejegyzésben semmilyen erőszakos magatartás nincs, ami az élet vagy testi épség sérelmét vetítené elő”.

A bíró tényleg nem vette félvállról a nyúlfarknyi szöveg elemzését, mélyére ment, megragadta a lényeget.

„A szövegben szereplő »valagba rúgás« az egyetlen olyan kijelentés, amely fizikai kontaktusra utal, ez azonban az írás szellemiségével egységesen értékelve pusztán egy lealacsonyító megnyilvánulás, ami viszont a már kifejtettek szerint a kritika határait nem lépi túl.”

A közösség elleni izgatást meg azért nem valósítottam meg, mert ugye Orosz Mihály Zoltán nem csoport.

Szerencsére.

Bőven elég belőle egy is.

*

PS Orosz Mihály Zoltán nemsokára fontos ember lesz a Jobbik környékén. Fontos háttérember. Az egyik új, Vona Gábor által megnevezett alelnökjelölt, a Tiszavasvári polgármesteri posztján vitézkedő Fülöp Erik országos cimborája, harcostársa ugyanis. Innen is sok sikert kívánok a néppártosodáshoz. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ez a diliflepnis elmebeteg lesz Gyurcsány mellett a fidesz titkos fegyvere. Amikor ezek megszólalnak, a pártjuk támogatása meredeken zuhanni kezd.

Stumpf uram miért bántja a XXI. század legnagyobb formátumú filozófusát?

Az érpataki polgármester megmondja, mi a szerelem | VS.hu

https://www.youtube.com/watch?..

Elkeseredettben. Az emberek nem teljesen idióták, csak amikor kilátástalanság van, akkor sokszor úgy gondolják, hogy azoknál, akik eddig voltak, csak jobb lehet. És amikor már csak ez a remény marad, akkor törvényszerűen még szarabb lesz.

No meg az ökör is csoport, ha hatan vannak...

Nem kell viccnek gondolni es nevetni rajta, csak azt kell erteni, hogy egy politikus eseten a "valagba rugni" eppoly kepletesen ertendo (es kb a nem szabad ujra megvalasztani, el kell kuldeni szinonimaja), mint mas, olykor sokkal erosebb megnyilvanulasok amik ugyszinten belefernek a velemenynyilvanitasba (pl Lampavasra vele).

Azt nem tudni.
De: ha nem lenne, akkor gazdagabbak, vagy szegényebbek lennénk, ez lenne egy kérdés.
És: árt valakinek?
Vagy, ellenkezőleg: valakiknek a jobb életéért akar tenni?
Ez a másik.

Miért?
Mit tett?
Mivel sértett törvényt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés