Tizenöt év börtönre ítélték a halálra éheztetett kisfiú szüleit

2016. május 12. 13:45

Különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bírói tanács annak a másfél éves kisfiúnak a szüleit és nagyszüleit, akit 2013-ban halálra éheztetettek. Ők tizenöt év börtönt kaptak, míg az ügyben feltűnő természetgyógyász két év, három évre felfüggesztett fogházbüntetést, a körzeti orvos pedig egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

Tizenöt év börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön első fokon a 2013-ban halálra éheztetett, másfél éves agárdi kisfiú anyját, apját és nagyszüleit. Az Édl Gabriella vezette bírói tanács az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek.

Az ötödrendű vádlott természetgyógyászra két év, három évre felfüggesztett fogházbüntetést szabtak ki halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. A hatodrendű vádlott háziorvos foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. Az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a védőügyvédek felmentésért. Az ügyész kezdeményezte a szülők és a nagyszülők előzetes letartóztatását, a kérésnek a bíróság helyt adott. A négy vádlottat rendőrök vezették el a tárgyalóteremből.

Az Index arról ír: a bíróság szerint a másfél évesen is alig négy és fél kilós kilós kisfiú hosszas szenvedés után halt meg, amikor keringése összeomlott 2013. április 14-én. A boncolást végző orvos szerint a kiszáradt gyermek holttestéből vért sem tudtak venni, mert szinte már nem is maradt benne, izmai elsorvadtak, zsírszövete nem volt. Súlyos soványság, fehérjehiány és kiszáradás alakult ki az éheztetés miatt, a testén vitaminhiány miatt pontszerű bevérzések voltak, arcsorvadása lett, agykamratágulat és agysorvadás lépett fel.

A bejegyzés trackback címe: https://jog.mandiner.hu/trackback/22439