Az ügyészség csóválja

2016. augusztus 23. 18:55

Veress Jenő
Népszava
Ha nem tudnám, hogy de jure nincsen, elhinném, hogy létezik az ügyészségen egy Elutasítási Főosztály, ahol éles elmék, kemény koponyák naphosszat azon dolgoznak, hogy miféle érveket, kifogásokat találjanak.

„Nemzeti ünnepünk fennköltségéhez a Nemzeti Nyomozó Iroda is hozzájárult, amennyiben államalapítónk napjának tiszteletére hozta ki, hogy nincsen Rogán-ügy, és nem is volt. Az ügyészség felügyelte nyomozás szerint nem keletkezett vagyoni hátrányt azzal, hogy belvárosi ingatlanokat jóval áron alul adtak el Rogán Antal polgármesteri regnálása alatt.

A hatóság arra az álláspontra jutott, hogy a vizsgált 11 ingatlan eladása nem okozott vagyoni hátrányt. A szakemberek ugyanis 10 esetben még alacsonyabb értéket is határoztak meg az ingatlanokra, mint amennyiért azok elkeltek. Tehát nyilván direkt drágán adták el, hogy aztán az új tulaj ne 100, hanem csak 80 milliót keressen, ha továbbadja. Így a rendőrség szerint hűtlen kezelés sem történhetett. (Gondolom, ez azt is jelenti, hogy az ügyészek haladéktalanul felülvizsgálják a Hunvald-ügyet, a VI. kerületi »panamát«, a moszkvai képviselet eladásának vádiratát, Sukorót, és egy sor más ingatlanbizniszt, amit nem orbánpárti politikusok nevéhez ragasztottak.)

A terebélyesedő lakótereket is feltaláló művész ügyei miatt Juhász Péter kerületi együttes képviselő tett feljelentést, meg még 11-en.

Ha nem tudnám, hogy de jure nincsen, elhinném, hogy létezik az ügyészségen egy Elutasítási Főosztály, ahol éles elmék, kemény koponyák naphosszat azon dolgoznak, hogy miféle érveket, kifogásokat találjanak. Mert azt mégsem írhatják minden feljelentésre, hogy »értsék meg, emberek, nekünk ehhez tilos hozzápiszkálnunk«.

Ezért aztán az is leírható – a Kúria ellenében -, hogy a kopaszok kizárólag törvényt tisztelni masíroztak a Nemzeti Választási Irodába. Hogy a portikbűnöző hazudik Rogánról, mert rossz bűnöző, de a vizovczkibűnöző igazat mond Rogánról, mert ő jó bűnöző.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában