Új magyar bírókat neveztek ki az Európai Törvényszékre

2016. szeptember 9. 13:41
Magyar bírákkal egészült ki az Európai Törvényszék, amely bizonyos eljárásokban a híresebb Európai Bíróság elsőfokaként szolgál. Az új bírák Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Csehi Zoltán, a Pázmány tanszékvezetője és Trócsányi László igazságügyi miniszter ügyvédi irodájának ügyvédje. Mindkettejük megbízatása 2022-ig szól.

Berke Barna és Csehi Zoltán személyében két magyar bírót neveztek ki az Európai Törvényszékre a testület háromévenkénti részleges megújítása keretében: mindkettejük megbízatása 2022-ig szól.

Berke Barna az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára. Csehi Zoltán egyetemi tanár, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Magánjogi és kereskedelmi jogi tanszékvezetője, továbbá a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodában ügyvéd.

Az Európai Törvényszék nem egyenlő az Európai Bírósággal, bizonyos ügyfajtákban annak elsőfokaként működik. A törvényszék hatáskörébe tartoznak például a természetes személyek vagy tagállamok által a Bizottság elleni megsemmisítési és mulasztási keresetek, az EU intézményei által okozott kár megtérítése iránti keresetek, valamint egyéb belső piaci ügyek.

 

Fotók: Kormany.hu, Portfolio

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:D

Akkor jöhet az újabb támadás. Orbán betette a lábát a Európai Uniós független bíróságba. Veszélyben a demokrácia.

Nem ismerem a két kinevezettet, de van egy erős szorongás és viszolygás bennem.
A magyar bírákkal dr. Vidától dr.Handóig torkig vagyok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés