Schiffer ma már nem dolgozna a TASZ-nak

2017. február 27. 8:37
Megváltozott a TASZ stratégiája, és az ő ízlésének sem felel már meg az ilyen típusú jogvédelem, indokolta Schiffer András egy rádióinterjúban, miért nem megy vissza a jogvédő szervezethez dolgozni. Az LMP volt társelnöke szerint az ország életében belpolitikai folyamatok nem, csak külső tényezők hozhatnak nagy változást.

Schiffer András, az LMP politikától elvileg visszavonult társelnöke Fiala Jánosnak nyilatkozott a március 1-jén megszűnő Rádió Q-n. Mint mondta, visszavonulását követően sem korábbi munkahelyének, a TASZ-nak, sem neki nem jutott eszébe, hogy visszamenjen a jogvédő szervezethez dolgozni. Schiffer elmondta: egyrészt megváltozott 2008 óta a TASZ stratégiája, valamint az ő ízlésének sem felel már meg az ilyen típusú jogvédelem.

Politikától való visszavonulásáról Schiffer András azt mondta, szeretne minél jobban kimaradni az LMP életéből a konfrontációs felületeket csökkentendő. Némi felelősséget érez azért a párt és jövője iránt, szeretné, ha 2018-ban is a parlamentben ülne a Lehet Más a Politika, hiszen ez a választás sem lefutott. Jövőre Orbán Viktornak elég nehéz lesz elvesztenie a választást, véli a jogász-politikus: az emberek nemigen látják kormányzóképesnek az ellenzéki pártokat. Schiffer szerint a 2014-2018-i ciklus arra világít rá, hogy a belpolitikai folyamatokból nem következik, hogy változás állna be az ország vezetésében, erre inkább külső folyamatok, tényezők hathatnak.

A Momentum Mozgalom körüli csodavárást Schiffer nem akarta kommentálni.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is fenyegetőnek érzem. Tán tud valamit?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában