Nem kiváltságok az alapvető emberi jogok!

2017. március 22. 16:26

Rutz Tamás
Rutz Tamás blogja
Ez nem handabanda. Sokkal inkább garancia, hogy élheted az életed és lehet érdemi magánéleted, saját tulajdonod.

„Az alapvető emberi jogok, nem valami elhanyagolható és mellékes dolgok. De főképp nem kiváltságok! Nem arról szól, hogy filozófusok és politikusok valami elvont fogalmat fetisizálnak. Ez nem egy neoliberális dogma.

Itt arról beszélünk, hogy jogod van a méltósághoz. Ahhoz, hogy ne vehessék el tőled amit megkeresel, csak mert hatalomnak épp kedvében - érdekében van azt eltulajdonítani. Ahol biztosították az alapvető emberi jogok, ott nem vernek meg, mert éppen mást gondolsz a világról. Nem alázhatnak meg azért, akit szeretsz.

Nem kevesebbre van szükség belőle, hanem szigorúbb odafigyelésre. Ez nem handabanda. Sokkal inkább garancia, hogy élheted az életed és lehet érdemi magánéleted, saját tulajdonod. Ne engedjünk belőle!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az emberi jogok fontosak , sőt , evidens módon betartandók . A kérdés csak az , hogy kinek milyen az emberképe . Például , a szabad önrendelkezés joga mindig EGYBEN másokra tekintettel történik , mert az egyéni-emberi élet EGYBEN az összes többi emberrel közösségben történik .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában