Külön munkacsoportban vizsgálja az Alkotmánybíróság a lex CEU-t

2017. május 31. 13:13
Az eseti munkacsoport által létrehozott szakmai anyagok az Alkotmánybíróság teljes ülésének munkáját segítik majd. A felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos előterjesztés ezt követően kerülhet a Testület elé.

Az Alkotmánybíróság munkatársaiból álló eseti munkacsoport kezdi meg működését a felsőoktatási törvény módosításával kapcsolatos indítvány tárgyalásának előkészítésére. Az Alkotmánybíróság belső előírásai szerint erre kivételes esetben, akkor kerülhet sor, ha az elnök úgy ítéli meg, hogy az ügy az összetettsége miatt már az előkészítés során szorosabb szakmai együttműködést igényel.

Az eseti munkacsoport által létrehozott szakmai anyagok az Alkotmánybíróság teljes ülésének munkáját segítik majd. A felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos előterjesztés ezt követően kerülhet a Testület elé – írta közleményében az Alkotmánybíróság.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

már megint csak húzzák az időt.
ez volt a taktika a manyup-államosításnál is.
most is az a fidesz taktikája, hogy mire hivatalos lesz az alkotmánysértés, már késő.

nem jó. alkotmányellenes törvényeket hozni sosem jó.

de igazából mindkét döntés alapból katasztrofális:
a manyupok államosítása generációk nyugdíját vette el (kb 20 év múlvától)
a ceu-törvény a felsőoktatás módszeres szétverésének egy fő lépése. ha egy magánegyetemmel ilyet megtehet a kormány, akkor képzelhetitek, mit tesz meg az állami egyetemekkel.

Soros György két arca?
+ videó
Vajon a CEU-n ezt is oktatják?

"Soros elmondta, hogy személyiségének e két oldala jól megfér egymás mellett: időnként morális emberként, máskor pedig amorális lényként cselekszik.

A beszélgetés másik érdekessége az, ahogyan a magyar származású tőzsde-spekuláns a második világháború alatt vele történtekre emlékszik. Zsidó származásúként Soros és családja is ki volt téve az üldöztetéseknek, ezért apja, Soros Tivadar, jól menő ügyvédként próbálta biztonságba helyezni a hozzátartozóit.

1944-ben, már Magyarország német megszállása alatt, fiának kereszténységet igazoló hamis iratokat szerzett, valamint egy ismerőse mellett talált neki munkát, aki zsidók vagyonát elkobzó végrehajtóként tevékenykedett."
http://pestisracok.hu/rejteget..
http://magyaridok.hu/kulfold/e..

Vajon ezt miért nem szemlézi a Mandiner?
Nem illik bele a profilba?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában